Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

 ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ  27  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012


Στο πανέμορφο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου  στην περιοχή Λατομίου εορτάσθηκε και φέτος  με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η μνήμη του Αγίου. Πλήθος κόσμου  προσήλθε το πρωϊ  της Δευτέρας 27 Αυγούστου ημέρα της εορτής  του για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα και να προσφέρει  το τάμα του στον Αγιο. 














Όλα είχαν προετοιμασθεί κατάλληλα   εδώ και πολλές ημέρες πάντα με την  αμέριστη φροντίδα και  επίβλεψη του  εφημέριου του Ιερού Ναού πατρός Βασιλείου Φιλιππάκη, για να υποδεχθούν τους  χιλιάδες πιστούς που προσέρχονται  όλη την διάρκεια της ημέρας  στην εκκλησία.  













Την ημέρα της εορτής  λειτουργοί της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  ήταν ο π. Βασίλειος Μανάρας εφημέριος   της ενορίας των  Καρυών καθώς και ο Διάκος  της  Ιεράς  Μητροπόλεως  εκ Θυμιανών Δημήτριος  Μαστρογιαννάκης.  



















































Πολλές ήταν οι κυρίες της ενορίας που βοήθησαν εξαιρετικά στην άμεση  εξυπηρέτηση των πιστών, στο να κόβουν  τους άρτους , τις φανουρόπιτες,  να προσφέρουν το αμυγδαλωτό. Αλλά και τα μικρά παιδιά συμμετείχαν με  ευχαρίστηση και προθυμία   προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. 











Γι αυτό και ο εφημέριος   του ναού, - όπως   μας είπε, - το βράδυ  εφ΄ όσον  εργάσθηκαν όλα αυτά  τα μικρά  παιδιά της ενορίας μας τόσο πολύ,  θα τους προσφέρει ένα αντίδωρο αγάπης. Δηλαδή  θα τους ανταποδώσει  ένα όμορφο δείπνο στο  χώρο που είναι   πίσω από το εκκλησάκι. Και μας είπε επιγραμματικά: "Οι κοπιώντες εν τω Ναώ, εκ του Ναού τραφήσονται". Αρα   ερμηνεύσαμε  κι εμείς ότι: ο ιερέας τήρησε αυτή την εντολή και αντάμοιψε τα νέα  παιδιά  που   εργάσθηκαν στον Ναό.
Το βράδυ μετά το δείπνο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.



Κάθε Πέμπτη  στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου  τελείται Θεία Λειτουργία. 




ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

Ο εφημέριος του ναού  π. Βασίλειος Φιλιππάκης, τα  ευχαρίστησε όλα προσφέροντάς τους  ένα όμορφο δείπνο, στον πίσω χώρο της εκκλησίας. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου