Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ  ΤΕΛΕΣΕ 
ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΣ




Το απόγευμα  της Τετάρτης  8 Αυγούστου
 και ώρα 7.15 μ.μ. 
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου 
κ. Μάρκος τέλεσε την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο  στην ενορία μας.
 Ο εφημέριος  του ιερού μας ναού πατήρ Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον Ιερέα του Αγίου Λουκά Λειβαδίων  πατέρα Γεώργιο Χανδρή καλωσόρισαν  τον Σεβασμιώτατο στην Παναγία τη Λατομίτισσα. Οι πιστοί  προσήλθαν  με ευλάβεια και συγκίνηση ακούγοντας την ωραία ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως.


Στο τέλος ο Μητροπολίτης  κ. Μάρκος, απηύθυνε λίγα λόγια στο εκκλησίασμα  αναφερόμενος στην Παναγία μας που σε λίγες ημέρες θα εορτάσομε. Ακόμα και οι άπιστοι σε μια δύσκολη στιγμή επικαλούν την Παναγία μας. Θα πρέπει επίσης όπως τόνισε όταν ακούμε συνανθρώπους μας να βλασφημούν την Παναγία να τους επιπλήττομαι  και όχι να τους αφήνομε να μιλούν με τόσα χυδαία λόγια για την μητέρα του Ιησού Χριστού την Παναγία μας.
Κλείνοντας την ωραιότατη και επίκαιρη ομιλία του μας τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη αμαρτία να αφήνεις άνθρωπο να προσβάλλει το όνομα της Παναγίας μας».
Ευχαρίστησε τέλος τους Ιεροψάλτες του ναού μας για την ωραιότατη απόδοση της Μικράς Παρακλήσεως εις την  Υπεραγία Θεοτόκο. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου