Τρίτη 14 Αυγούστου 2012


ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΣΤΗΝ  ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

HELLENIC  SEAWAYS





       Ολόθερμες ευχαριστίες και βαθύτατη ευγνωμοσύνη, οφείλει ολόκληρη η ενορία της Παναγίας Λατομιτίσσης, στην Ακτοπλοϊκή Εταιρία HELLENIC SEAWAYS στον Διευθυντή της Ναυτιλιακής Εταιρίας  του ταχύπλοου «Νήσος Χίος» κ. Κωνσταντίνο  Φορτετσανάκη, καθώς και στον Πλοίαρχο  του πλοίου, κ. Ευάγγελο  Αράθιμο.
Κατά την ώρα του δρομολογίου, με κατεύθυνση  από Χίο  προς Μυτιλήνη, ο  καπετάν Ευάγγελος έφερε το πλοίο όσο πιο κοντά γίνονταν  στα παράλια, για να χαιρετίσει ένθερμα την Παναγία την Λατομίτισσα και να αποδώσει τιμές  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
 Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι ήταν τυχεροί να είναι παρόντες αυτή την ώρα. Το πλοίο σφύριζε ασταμάτητα, πέταγε καπνογόνα στο νερό,  φωτοβολίδες στον ουρανό, έκανε διάφορους ελιγμούς, έβγαζε  από όλα τα σημεία του νερά, λες και έβλεπες ένα μικρό καραβάκι  μέσα σε μία λιμνούλα.
  Με δέηση που ετέλεσε ο πατήρ Βασίλειος για τον πλοίαρχο, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, πλήρωμα και τους συνεπιβαίνοντας, οι χαρούμενες κωδωνοκρουσίες ήταν  η απάντηση από την εκκλησία που ηχούσαν έως τα βάθη της θάλασσας.  Κάθε χρόνο γίνεται αυτό, όπως μας αναφέρει συγκινημένος ο παπά Βασίλης, αφού βέβαια προηγουμένως έχει  ο ίδιος ο εφημέριος συνεννοηθεί  τόσο με το γραφείο  της Ναυτιλιακής Ακτοπλοϊκής Εταιρίας, όσο και με τον Καπετάνιο του πλοίου.
Aύριο εκτενέστερο ειδησεογραφικό και φωτογραφικό ρεπορτάζ, εν όψει του εορτασμού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Λατομιτίσσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου