Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   

ΣΤΗΝ  ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ 

ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


        Ο λαμπροφορεμένος Ιερός  Ναός της Παναγίας Λατομιτίσσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υποδέχθηκε όλους τους πιστούς που  προσήλθαν να προσκυνήσουν  την θαυματουργό εικόνα της Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και της Παναγίας της Οδηγήτριας.
  Μεγάλος αγώνας   σε καθημερινή βάση η προετοιμασία, η καθαριότητα,  ο στολισμός εντός και εκτός του Ναού, εγίνετο  τόσο από τον Εφημέριο του Ναού π. Βασίλειο Φιλιππάκη, όσο και από τις ενορίτισσες οι οποίες   προσέφεραν την βοήθειά τους  όσο μπορούσε η κάθε μία. 
Όλα είχαν προετοιμασθεί με κάθε λεπτομέρεια και λειτούργησαν σωστά και προγραμματισμένα. 




















 Ο εφημέριος του Ναού π. Βασίλειος  στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τόνισε επ’ ακριβώς τα ακόλουθα: «Ένα μεγάλο  ευχαριστώ από την καρδιά μου προς την Παναγία μας που μας αξίωσε όλους   να συνεορτάσομε την Κοίμηση και την Μετάσταση  της  Θεοτόκου  εις τους ουρανούς,  καθώς και σε όλους εσάς που προσήλθατε να συμπροσευχηθείτε μαζί μας».





Συνεχίζοντας κατέληξε ως εξής: «Ευχαριστώ θερμά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τα Μέλη  του   Ενοριακού    Φιλοπτώχου Ταμείου  της Ενορίας μας, τους Ιεροψάλτες,  όλες τις  κυρίες  της   καθαριότητος  για τον  ευπρεπισμό  του   Ιερού  μας  Ναού, και ιδιαιτέρως τον Διοικητή του  Τμήματος  Τροχαίας κ. Ντούπη  και τους άνδρες της  Τροχαίας για τα μέτρα τάξεως  των οχημάτων στον Ιερό μας Ναό». 






Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στην Ακτοπλοϊκή Εταιρία HELLENIC SEAWAYS, στον Διευθυντή της Ναυτιλιακής Εταιρίας  του ταχύπλοου «Νήσος Χίος» κ. Κωνσταντίνο  Φορτετσανάκη, καθώς και στον Πλοίαρχο  του πλοίου, κ. Ευάγγελο  Αράθιμο, για την ευγενική και υπεράνθρωπη προσπάθειά τους να αφιερώσει πολύτιμο χρόνο στο δρομολόγιο του πλοίου, - 15λεπτο και πλέον, -  για να χαιρετίσει από τα βάθη της θάλασσας την Παναγία μας. 





Τέλος ευχαρίστησε τους ενορίτες που φρόντισαν όλη αυτή την περίοδο και επιμελούνταν, τους τεράστιους βασιλικούς που στολίζουν το εσωτερικό του ναού. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα  τον  ενορίτη μας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, ο οποίος για πολλά - πολλά  χρόνια  φροντίζει να φέρνει στο ναό μας τις μυρτιές (μερσινιές), τόσο κατά την πανήγυρη  της  Παναγίας μας, όσο και κατά  τις  εορτές  των παρεκκλησίων μας  Αγίου  Φανουρίου   και  Αγίου Νεκταρίου.




Επίσης  ευχαρίστησε  τον βιντεολήπτη   κ. Θεμιστοκλή  Αναστασάκη, τον φωτορεπόρτερ   κ. Ιωάννη  Μαρουκάκη, τον   τεχνικό της ιστοσελίδας  μας   κ. Νικόλαο   Μαρουκάκη  και  την συντάκτρια   κ. Μίτσα  Ανταράκη. 

Την παραμονή της Παναγίας, - αναφερθήκαμε σε προηγούμενο κείμενό μας με το χαιρετισμό του «Νήσος Χίος», και με σχετικό βίντεο, -  στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλήθος κόσμου προσήλθε το απόγευμα στην εορτή  για συμπροσευχή, ενώ  οι ιερείς έψαλλαν   τα εγκώμια της Παναγίας.
Θείο κήρυγμα απηύθυνε στο εκκλησίασμα ο Θεολόγος κ. Εμμανουήλ Μελινός, που αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόσωπο της Παναγίας μας.
Ο Πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού   κ. Θ. Κουτσούδης πλαισιούμενος  από τους μαθητάς του  έψαλλαν   πάρα πολύ   κατανυκτικά  την ακολουθία του Εσπερινού  καθώς   και  την  ακολουθία  του Ορθρου  και της Θείας  Λειτουργίας.

Στο τέλος της  Θείας Λειτουργίας οι ιερείς κρατώντας την θαυματουργική  εικόνα  της  Παναγίας της  Οδηγητρίας  από το μέσον  του  ναού  ψάλλοντες  το μεγαλυνάριο «Άλλαλα τα χείλη  των ασεβών……..» με μεγάλη  συγκίνηση και κατάνυξη  καθώς   ηχούσαν   οι καμπάνες  του  ναού μας  χαρμόσυνα  εξερχόμενοι του Ιερού  Ναού  για να προσκυνήσει  ο κόσμος  την  ιερά  εικόνα.  Ως  ένδειξη  αγάπης  ο πιστός λαός  έλαβε το αντίδωρο και τον  ευλογημένο   άρτο.
Περί τις μεσημβρινές ώρες επισκέφθηκε τον Ιερό μας Ναό για να προσκυνήσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, συνοδευόμενος από τον κ. Ταξίαρχο 96 ΑΔΤΕ Χίου και τον π. Ιωάννη Μουσά.
Ευχόμεθα  και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.

Επίσης  την Κυριακή 19 Αυγούστου θα εορτασθεί στην ενορία μας με κάθε λατρευτική μεγαλοπρέπεια η μνήμη του Οσίου πατρός Αρσενίου του εν Πάρω όπου  και θα  εκτεθεί  τεμάχιον Ιερού  λειψάνου  του  Αγίου εις προσκύνηση   και ευλογία των πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου