Κυριακή 26 Αυγούστου 2012


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΛΑΤΟΜΙΟΥ
Την Κυριακή  26 Αυγούστου  2012 το απόγευμα  στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου τελέσθηκε  ο πανηγυρικός Εσπερινός με κάθε  εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.











 Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την θαυματουργή   εικόνα του  Αγίου Φανουρίου στην ενορία μας έως αργά το βράδυ.
Τον Πανηγυρικό Εσπερινό  ετέλεσαν,   ο Αρχιερατικός Επίτροπος   του Οικουμενικού θρόνου πατήρ Δημήτριος Γεόμελος, καθώς και οι Πρωτοπρεσβύτεροι  π.   Στυλιανός Μανώλης και  π. Γεώργιος Τζιώτης,  μαζί με τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού  Πρωτοπρεσβύτερο  Βασίλειο Φιλιππάκη.


Οι χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν με  κάθε Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια   και με άριστη τεχνική ερμηνεία τα πανέμορφα τροπάρια  του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος  Φανουρίου.

Οι φανουρόπιτες που προσέφεραν οι πιστοί ευλογήθηκαν από τους ιερείς  και προσφέρθηκαν  σε όλους τους πιστούς που προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία  τους ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου κ. Ντούπης, - τον οποίον ευχαριστούμε θερμά για την  άμεση ανταπόκρισή του, να στείλει  Αστυνομικά όργανα  για την σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας, -   ο  κ. Δαμίρης, ο  κ. Μάντικας Πρόεδρος Ομηρείου,  και  πολλοί άλλοι.
Την  Δευτέρα  27 Αυγούστου εορτή του Αγίου  θα ψαλλεί ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της εορτής και πάλι  θα αναφερθούμε στην ιστοσελίδα μας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Και του χρόνου με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου