Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΤΟΜΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021
































 

Αξιωθήκαμε και φέτος με την δύναμη του Τριαδικού Θεού να εορτάσομε την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του Covid 19.

Την   ημέρα  της εορτής του Αγ. Φανουρίου Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021  εψάλλη  ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με  χριστιανική ευλάβεια. 

    Ολος ο κόσμος φανερά συγκινημένος και ευχαριστημένος προσευχήθηκε στην εικόνα του Αγίου η οποία είναι πολλή  θαυματουργή.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε με ιεροπρέπεια και με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Φανουρίου.

Ευχαριστίες απηύθυνε δημόσια ο π. Βασίλειος στους Ιερείς που προσήλθαν την παραμονή της εορτής και τέλεσαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δημήτριος Γεόμελος, ο π. Αργύριος Μυλωνάς και ο π. Βασίλειος Μανάρας.

Επίσης την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος,  ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, με όλο το επιτελείο της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητος κ. Παναγιώτης Αναγνώστου,   ο Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Σίμος Βενέτος, ο Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ Χίου κ. Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Διοικητής  Τμήματος Τροχαίας Χίου κ. Παντελής Καλανδρόπουλος, ο Υποδιοικητής Τροχαίας κ. Παναγιώτης Χριστόγιαννης και πολλοί ακόμη επώνυμοι και ανώνυμοι.

        Πλήθος κόσμου  όλη την διάρκεια της ημέρας  τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής  έως αργά το βράδυ  προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα του  Αγίου Φανουρίου.

Στο τέλος της εορτής ο εφημέριος,  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους  ανιδιοτελώς και συνεργάτες του που τον βοηθούν στο ιερατικό  του έργο.

Καθ΄όλο το μήνα Αύγουστο ήταν όλοι συστρατευμένοι  για την προετοιμασία του  ως  άνω ενοριακού μας Ναού καθώς και για το παρεκκλήσιο  του Αγίου Φανουρίου.
    

Πολλές ημέρες  πρωτύτερα αρκετές γυναίκες από την ενορία μας  και όχι μόνο,  με πρόγραμμα και με προθυμία προσφέρθηκαν  όπως κάθε χρόνο άλλωστε να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πάντα με τις υποδείξεις του εφημέριου του  Ναού πατρός  Βασιλείου.

Όλα ήταν διοργανωμένα και προμελετημένα  εκ των προτέρων.  Η γαλανόλευκη σημαία και τα εορταστικά σημαιάκια στόλιζαν όλο το δρόμο,  καθώς και οι μερσινιές σκορπισμένες στο έδαφος προσκαλώντας τους πιστούς να ανάψουν το κεράκι τους και να παρακαλέσουν τον Αγιο Φανούριο.

Ακόμα και  στον κεντρικό δρόμο υπήρχαν τροχονόμοι  προκειμένου η διέλευση των αυτοκινήτων να διεξάγεται κανονικά χωρίς κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα.

 

= = = = * * * * = = = =

Κατά τον Μεθεόρτιο Εσπερινό ο εφημέριος π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε την Ιερά Παράκληση του Αγίου Φανουρίου ενώ πλήθος κόσμου  προσέρχονταν μέχρι αργά το βράδυ για προσκύνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου