Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

 

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 

 

 

Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

* * * *

 

 ΜΕΘΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 

   «Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών».

 

* * * *

  Η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου εορτάζεται στην Λατομίτισσα  με ιδιαίτερο σεβασμό, δέος και κατάνυξη, μιας και αποτελεί ένα σημαντικό προσκύνημα, προς την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Λατομίτισσας.







 

To Σάββατο 14 Αυγούστου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός,  με τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Τσιμούνη εφημέριο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παναγίας Λετσαίνης μαζί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Λατομιτίσσης Πρωτοσβύτερο Βασίλειο Φιλιππάκη. Περί το τέλος του Εσπερινού εψάλλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Την κυριώνυμον ημέραν Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 τελέστηκε ο Όρθρος,  και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

Πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, τόσο την ημέρα της εορτής όσο και την παραμονή.

Οι τεράστιοι βασιλικοί και εφέτος, όμορφοι, ζωηροί και φουντωτοί  τοποθετήθηκαν μπροστά στο τέμπλο του  Ιερού Ναού.

Σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ενορία τηρήθηκαν  με κάθε λεπτομέρεια τόσο εντός όσο και εκτός του Ιερού Ναού,  όλα τα μέτρα πρόληψης προς αποφυγήν εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID – 19.

 







 

       Υ. Γ. : Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ώρα 8.30 – 9.00 όπως κάθε χρόνο, περνώντας το πλοίο της γραμμής  «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» της εταιρίας Hellenic Seaways, και με Καπετάνιο τον καστελούση Γιώργο Αρβανίτη, χαιρέτησε με τον δικό του τρόπο  την εορτάζουσα εκκλησία. Οι κωδωνοκρουσίες από τις καμπάνες ήταν η ένδειξη χαιρετισμού και ευλογίας εις το καράβι  από την εκκλησία, αλλά και σε όλους τους ναυτικούς που οργώνουν τις θάλασσες.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου