Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ


ΠΕΜΠΤΗ   6   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

 




Στην ενορία μας  εορτάστηκαν και εφέτος τα Αγια Θεοφάνεια  με την πρέπουσα λαμπρότητα.

 Ετσι  ολοκληρώθηκαν με την  εορτή  των Θεοφανείων και  τον Αγιασμό των υδάτων, οι εορτές του Δωδεκαημέρου.

Με σχολαστικότητα τηρήθηκαν όλα τα υγιειονομικά μέτρα προστασίας της πανδημίας covid 19 τόσο την παραμονή των Θεοφανείων, όσο και την ημέρα της εορτής.

           Την παραμονή  των Θεοφανείων  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2022, τελέστηκε ο  Ορθρος, η  Ακολουθία των Μεγάλων  Ωρών της εορτής,  ο Μέγας Εσπερινός των Θεοφανείων μετά της Θ. Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου και εν συνεχεία στο τέλος η Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού.

 

        Την κυριώνυμον ημέραν Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022  εορτή των Θεοφανείων ο εφημέριος του Ιερού μας Ναού   Πρωτοπρεσβύτερος  Βασίλειος Φιλιππάκης, τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, με κατάνυξη.

Κατόπιν  ο  ιερέας τέλεσε τον «Μεγάλο Αγιασμό»  εις το μέσον του Ιερού Ναού   εκεί όπου είχε  διακοσμηθεί   με  κλαδιά από φοίνικες. Οι πιστοί προσήλθαν να προσευχηθούν  και να αγιασθούν.

 

Μόνος του ο ιερέας καθαγίασε τα ύδατα   στο παραδοσιακό πηγαδάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο  του Ναού  ψέλνοντας το:  

«Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου, Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομάζουσα, καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλές».

 









































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου