Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΤΟΜΙΟΥ




    Eορτάσαμε και φέτος με την δύναμη του Τριαδικού Θεού την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου στην ενορία μας.

       Τον Πανηγυρικό Εσπερινό αφ εσπέρας Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 τέλεσε ο  εφημέριος του  Ιερού Ναού π. Βασίλειος  Φιλιππάκης μαζί με τον π. Βασίλειο Μανάρα.   

 














 

* * * * *

      Την   ημέρα  της εορτής του Αγ. Φανουρίου την Κυριακή  27 Αυγούστου 2023  εψάλλη  ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με  χριστιανική ευλάβεια. 

   Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους όλη  σχεδόν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νομού μας.   

       Πλήθος πιστών προσήλθε τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής, αλλά και όλη την ημέρα πολλοί πιστοί προσκύνησαν και προσευχήθηκαν  στην θαυματουργή εικόνα του Αγίου.

   Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε με ιεροπρέπεια και με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Φανουρίου.

       Στο τέλος της εορτής ο εφημέριος,  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους  ανιδιοτελώς και συνεργάτες του που τον βοηθούν στο ιερατικό  του έργο.  Επίσης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο και ευχήθηκε από τα βάθη της καρδιάς του να έχουμε όλοι υγεία και ο Αγιος Φανούριος να είναι προστάτης όλων μας.

Αισθητή φέτος η απουσία της αείμνηστης πρεσβυτέρας Κωνσταντίας Ν. Φιλιππάκη σε όλους μας. Ηξερε καλά να μας συμβουλεύει και να μας ηρεμεί όταν διαφωνούσαμε σε κάποιο θέμα. Όλα φέτος ήταν διαφορετικά για όλους εμάς που είμαστε μαζί της. Ότι και να χρειαζόμαστε είχε πάντα τη λύση.  Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

       Η τροχαία πάντα στο πλευρό του πολίτη ρύθμιζε την κυκλοφορία του δρόμου  τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής όπως κάθε χρόνο.  Πολλές ευχαριστίες στον Διοικητή της Τροχαίας κ. Π. Καλανδρόπουλο.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά. 

Ο Αγιος Φανούριος να βοηθάει και να σκεπάζει όλο τον κόσμο.

 


















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου