Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021


 


 

 

 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

 

«Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ, ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπὰς τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυματώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.»

 

 

-        Η ενορία μας έχει ιδιαίτερη ευλογία γιατί έχει  παρεκκλήσιο  επ’ ονόματι του Αγίου Νεκταρίου το οποίο ανεγέρθη με δαπάνη της οικογενείας  Δημητρίου και Ευαγγελίας Κουκουνάρη το έτος 1974.

 

Λόγω της έξαρσης της νόσου του κορωνοϊού COVID – 19 τηρήθηκαν όλα τα μέτρα της  πανδημίας  με κάθε λεπτομέρεια τόσο την παραμονή, όσο και την ημέρα της εορτής του Αγίου.

 

 Το απόγευμα, της  Δευτέρας 8  Νοεμβρίου  ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον π. Γεώργιο Γεώργαλο τέλεσαν με κατάνυξη τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και έψαλλαν τα εγκώμια του  Αγίου εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.

 

* * * * *

ΤΡΙΤΗ 9  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

Η  ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

 

 

«Μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας η σημερινή. Εορτάζει ο Αγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως  Αιγίνης στις 9 Νοεμβρίου. Ο βίος του ήταν γεμάτος δυσκολίες και εμπόδια, που πάντα προσπαθούσε υπομονετικά παίρνοντας δύναμη από τον Θεό να τα ξεπεράσει. Aποτελεί παράδειγμα για  τον σύγχρονο άνθρωπο ώστε να μην χάνει την ελπίδα του».

 

 

Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

Αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσομε μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης στην ενορία μας την εορτή του Αγίου Νεκταρίου. Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία φέτος λόγω της πανδημίας τελέστηκε στον ενοριακό Ναό Παναγίας Λατομιτίσσης, προκειμένου να τηρηθούν ευκολότερα όλα τα μέτρα πρόληψης.

 

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον π. Γεώργιο Γεώργαλο με ευλάβεια τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος,  ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Χίου  κ. Σιμεών Βενέτος, o Πρόεδρος του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Χίου κ. Δημήτριος Μάντικας και τα σχολεία της γύρω περιοχής. Προς αποφυγήν της διασποράς της νόσου, προσήλθαν  μόνο η σημαίες και οι παραστάτες από το κάθε σχολείο: - 4ο Γυμνάσιο,  9ο Δημοτικό Σχολείο Καρραδείου,  Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων, το σχολείο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.ΧΙΟΥ, το ΙΕΚ Νοσηλευτικής  και ΕΚΑΒ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου και το Ειδικό σχολείο, συνοδευόμενα από τους Διευθυντάς και τους Εκπαιδευτικούς τους. 

Με βαθύτατη συγκίνηση ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και τις δοκιμασίες που υπέστη ο Αγιος Νεκτάριος. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από της κοιμήσεως του 8 Νοεμβρίου 1920 νοσηλευόμενος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Τέλος ευχαρίστησε τους Διευθυντάς των Σχολείων   τους δασκάλους   και  μαθητές  που παρευρέθησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό καθώς και όλο τον κόσμο.

 

Εφέτος υπήρξε μια ιδιαιτερότητα όπου μας πρόσφερε ο ιερέας Αγιον Ελαιον από την κανδήλα του Αγίου καθώς και Αγιασμό τα οποία όπως μας είπε πολύ πρόσφατα επεσκέφθη την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα  και τα μετέφερε μαζί του για να τα προσφέρει στους πιστούς σήμερα στην εορτή του αλλά και καθημερινά όποιος   τα αναζητήσει θα ευρίσκονται στον Ιερό μας Ναό της Παναγίας της   Λατομίτισσα όπου φυλάσσεται και το Ιερό Λείψανο του Αγίου καθώς  και από το παρεκκλήσιον του Αγίου Νεκταρίου της ενορίας μας.

Πριν από το Διευχών ο εφημέριος κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να απαγγείλουν τον Εθνικό Υμνο και τους προέτρεψε όλοι να αναρτήσουν την Ελληνική σημαία στα σπίτια τους.

Πολλοί φιλέορτοι Χριστιανοί  προσήλθαν να τιμήσουν τις Ιερές Ακολουθίες,  την παραμονή,   και την  ημέρα της  εορτής.

 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου