Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2017 - 2018

ΛΗΞΗ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2017- 2018
 ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ 

         Με την παρουσία του Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου  το απόγευμα της Πέμπτης 14  Ιουνίου 2018  στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  της  Παναγίας Λατομιτίσσης πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση  επί τη λήξει των Ενοριακών δραστηριοτήτων της περιόδου 2017– 2018.
     Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καρραδείου κ. Ελένη Τζάνα, ο Ιατρός και πρ. Πρόεδρος του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου κ. Δημήτριος Μάντικας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Αραμπατζής, ο πρ. Διοικητής Πυροσβεστικής κ. Ιάκωβος Αρχοντάκης, καθώς και ένα μεγάλο πλήθος συμπολιτών μας.
Εκ μέρους των επιμορφωτών μίλησε ο κ. Νικ. Φλάμος  και αναφέρθηκε για το θεάρεστο έργο που πραγματοποιείται  μέσα στον χώρο αυτό.
      Γεμάτη η αίθουσα από κόσμο, καθώς και ο προαύλειος χώρος του Κουκουναρείου,  μικρά  και μεγάλα παιδιά,  καθηγηταί,  μαθηταί, γονείς παρηκολούθησαν την αποχαιρετιστήρια  εκδήλωση με συγκίνηση.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φιλιππάκης,  ο οποίος είναι πανταχού παρών και αγωνίζεται καθημερινά  προκειμένου να λειτουργούν σωστά και με τάξη όλα τα μαθήματα. Ευχαρίστησε  τους επιμορφωτές για την ανιδιοτελή  προσφορά τους και προσκάλεσε κι άλλους όσους θέλουν να προσφέρουν  την διακονία τους και να δώσουν αγάπη στον συνάνθρωπό τους.
Οι συνολικοί μαθητές κάθε ηλικίας εφέτος που παρηκολούθησαν  τα μαθήματα ήταν 313 άτομα. Οι καθηγητές στο σύνολο 33 και τα εργαστήρια που λειτούργησαν έφθασαν τα 45.
      Αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Κύριό  και την Μεγάλη Προστάτιδα της Ενορίας μας την «Παναγία την Οδηγήτρια», πλημμυρίζουν την καρδιά του εφημερίου την στιγμή που απευθύνθηκε στο μεγάλο πλήθος που κατέκλεισε το Κουκουνάρειο.
Καταλήγοντας τόνισε, περάσαμε όλοι μαζί με τους αγαπητούς και ακούραστους συνεργάτες μου και επιμορφωτές, ώρες ατελείωτες, προσφέροντας εις την Διακονία της Εκκλησίας  μας, όπως άλλοτε έχω ξαναπεί και θα το λέω, ανιδιοτελώς. Θα μου επιτρέψετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να υπογραμμίσω την ανιδιοτελή προσφορά τους για την οποία και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και προσεύχομαι πάντοτε γι αυτούς και τις   οικογένειές τους, όπου συνεργάστηκαν όλα  αυτά τα χρόνια για την καλή λειτουργία και απόδοση του Πνευματικού   μας   Κέντρου.
      Και να γιατί, μέσα στην παγωνιά την αδιαφορία και την μοναξιά αυτού  του κόσμου, υπάρχουν ακόμα καρδιές πυρωμένες από αγάπη προς τον πλησίον μας, είτε μικρός είτε μεγάλος είναι αυτός, που προσφέρουν εντελώς εθελοντικά τις  υπηρεσίες τους στο ιερό έργο   για την ανακούφιση των νέων μας. Διαθέτουν ώρες από τον   προσωπικό τους χρόνο, αφήνουν τις  οικογένειές   τους, και δίνουν το ζωντανό παρόν στην πρόσκληση της εκκλησίας μας.
       Με μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση αναφέρθηκε ότι στην Γαλλική γλώσσα ολοκλήρωσαν φέτος τις σπουδές τους 3 από τους μαθητάς που  έλαβαν το δίπλωμα  του Α2 επίπεδου.   
       Επίσης  την προηγούμενη χρονιά 2016 – 2017 διακρίθηκαν και άλλοι 8 μαθητές στα Ισπανικά και Ιταλικά.
Κλείνοντας υποσχέθηκε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα προστεθούν ακόμα 3 καινούργια  ενδιαφέροντα εργαστήρια.
        Οι μαθηταί  εξέθεσαν τα έργα που έφτιαχναν όλο το χρόνο, και ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς, είχε την δυνατότητα να τα βλέπει και να ακούει παράλληλα την ωραιότατη  Μουσική που έπαιζαν με τα μουσικά τους όργανα τα παιδιά και  την οποία διδάχθηκαν από τους καθηγητές  τους.
         Την εκδήλωση έκλεισαν οι Βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία του Πρωτοψάλτη κ. Θεόδωρου Κουτσούδη επίσης υπέροχοι και συγκινητικοί.
          Τα εργόχειρα που είχαν εκτεθεί  από τις κυρίες εξαιρετικά, οι Αγιογραφίες και οι  εικόνες με τα ζωηρά χρώματα μοναδικά, και  η ζωγραφική  επάνω σε καμβά πολύ ωραία με απαλά γήινα χρώματα.
        Η εκδήλωση έκλεισε   με τον Εθνικό Υμνο και με την απονομή των βεβαιώσεων εις τους μαθητάς.   Ο ιερέας μας ευχήθηκε   καλό και ευλογημένο  καλοκαίρι να περάσομε.     Ολοι μαζί να βρεθούμε ξανά τον  Σεπτέμβριο για την καινούργια σχολική   περίοδο  2018 – 2019. 
Και του χρόνου   να είμαστε όλοι καλά.























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου