Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016




ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ

















«Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταί ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας, ἐσκοτίζετο·καί ἀνόμοις κριταῖς σέ τόν δίκαιον κριτήν παραδίδωσι...»







«Το Ιερό Ευχέλαιο είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας, το οποίο τελείται στο Ναό ή στο σπίτι για την ίαση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.
Η Ορθόδοξος Ελλαδική Εκκλησία έχει ορίσει το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου να τελείται δημόσια για όλους τους χριστιανούς κάθε Μ. Τετάρτη της Μ. Εβδομάδος.
Τὸ Εὐχέλαιο τῆς Μ.Τετάρτης δὲν ἔχει κάποια μαγικὴ ἐπενέργεια στὴν πνευματική μας ζωή, ἀλλὰ εἶναι μιὰ ἄρρηκτη ἀλυσίδα μαζί μὲ τὰ ἄλλα Μυστήρια στὰ ὁποῖα θὰ πρέπει νὰ συμμετέχουμε, π.χ. Ἐξομολόγηση, Θεία Κοινωνία».
Στην ενορία μας το απόγευμα της Μ. Τετάρτης  ο εφημέριος του Ναού τέλεσε με κατάνυξη  το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
     Πολλοί πιστοί,  προσήλθαν και εφέτος μικροί  και μεγάλοι  με ευλάβεια και πίστη  και παρακολούθησαν το Μυστήριο.   Ολοι μυρώθηκαν    από τον ιερέα μας πατέρα Βασίλειο.  Ευχή όλων  ήταν να είμαστε όλοι και του χρόνου καλά.


Η ενημέρωση θα συνεχιστεί αύριο Μ. Πέμπτη, με τα Δώδεκα Ευαγγέλια και αμέσως μετά τον στολισμό του Επιταφίου από τις κοπέλες και τα παλληκάρια της ενορίας μας που προσέρχονται κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου