Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

Απόψε το βράδυ Μ. Παρασκευή ένα μεγάλο πλήθος πιστών προσήλθε να ακούσει τα Εγκώμια που έψαλλαν δύο χορωδίες. Η μία των ανδρών με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Καλογήρου και των γυναικών με υπεύθυνη  την εξαίρετη μαέστρο και θυγατέρα του εφημέριου του Ναού Νικολέττα Β. Φιλιππάκη, η οποία είναι τόσο καλλίφωνη, όσο και ο μπαμπάς της.  Φέτος ο καιρός δεν μας επέτρεψε να κάνομε την καθιερωμένη περιφορά στην περιοχή του Λατομίου.






Η Νικολέττα Β. Φιλιππάκη η οποία σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείου Αθηνών,  την ώρα που έψελνε και καθοδηγούσε τις υπόλοιπες κοπέλες για να βγεί ένα ωραίο αποτέλεσμα των Εγκωμίων. Η γλυκύτατη της φωνής της άγγιξε την τελειότητα.



Η χορωδία των ανδρών με, εξ αριστερών κ. καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Ράλλη, τον Οδοντίατρο κ. Ματθαίο Γιοβανάκη,  τον κ. Γιάννη Καλογήρου, τον κ. Θανάση Συγγελόπουλο, και τον κ. Μάριο Βορριά.

Ο πάτερ Βασίλειος εντός του Ιερού  ενώ κρατάει με πίστη και ευλάβεια το Σώμα του Ιησού ψέλνοντας "Οτε κατήλθες .....".

Στη φωτογραφία ο εφημέριος του Ναού πατήρ Βασίλειος με την εξ Αμερικής Αλεξάνδρα Μάρκος εγγονή του εξαίρετου συμπολίτη μας και μεγαλοδωρητή της Παναγίας μας
 κ. Γεωργίου Κουκουνάρη.





 Εγινε πέριξ του Ιερού Ναού η περιφορά και όλοι  οι  πιστοί  πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο,  εισερχόμενοι εντός του ναού, ενώ   ο ιερέας   μοίραζε  τα άνθη που βρίσκονταν επάνω στο Σώμα του Ιησού. 
Η ωραιότερη στιγμή αυτής της ημέρας είναι όταν ο π. Βασίλειος έλαβε  το Σώμα του Ιησού και ψέλνοντας το εξαίρετο τροπάριο "......Οτε κατήλθες προς τον θάνατο...." το ετοποθέτησε  επάνω στην Αγία Τράπεζα,  αφού πρώτα πέρασε τρείς φορές τριγύρω της. Συγκίνηση, δάκρυα και προσμονή από  όλους  μας  για την αιώνια  ανάσταση του Χριστού μας. Αύριο νέο φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ από την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Και του χρόνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου