Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Σήμερα Σάββατο  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Λατόμι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Λατομιτίσσης, ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μαζί με τους πιστούς έκανε την περιφορά των εικόνων πέριξ  του ναού τρείς φορές ψέλνοντας  το Χριστός  Ανέστη. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ακολουθεί.

 Ο ιερέας π. Βασίλειος Φιλιππάκης  κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο  οι Ιεροψάλτες  και οι ευσεβείς  πιστοί με τα εικονίσματα στα χέρια  στον προαύλειο χώρο του Αγίου Νεκταρίου.




 Το πανέμορφο  παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου πλησίον της Παναγίας Λατομίτισσας.


 


 Ο πρωτοψάλτης  και χοροδιδάσκαλος κ. Θεόδωρος Κουτσούδης, δεξιά ο Στέφανος Χάρμπας ιεροψάλτης, αριστερά  ο Γιάννης Καλογήρου και πολλοί πιστοί έψαλλαν το Χριστός Ανέστη κατά την περιφορά των Ιερών εικόνων στον Αγιο Νεκτάριο.








 Το εσωτερικό μέρος του Αγίου Νεκταρίου πριν αρχίσει η Θεία Λειτουργία.




Υ. Γ.: ΑΥΡΙΟ  Κυριακή  του Αντίπασχα ημέρα εορτής του Αγίου Θωμά θα  τελεσθεί η ιερά μνήμη  των Σφαγιασθέντων Αγίων Πατέρων της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης Αττικής. Τεμάχιον  ιερού λειψάνου θα εκτεθεί για  προσκύνημα και ευλογία των πιστών. 
 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας  θα γίνει η περιφορά των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Λατομιτίσσης  σε όλη την περιοχή  του Λατομίου, θα γίνεται ανα διαστήματα δέηση, και η πομπή θα φτάσει μέχρι τον Αγιο Φανούριο, εκεί όπου ο ιερέας  θα διαβάσει το Ευαγγέλιο, χτυπώντας χαρμόσυνα οι καμπάνες, και πάλι με πομπή θα επιστρέψει όλος ο κόσμος  στον Ιερό Ναό για να πάρει την ευλογία από τον ιερέα. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.
Προσκαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν για συμπροσευχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου