Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ "ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ"


Δέος, συγκίνηση, θλίψη και κατάνυξη εντός του ναού, με μόνο το φως των καντηλιών ακούγονταν τα ωραιότατα και γεμάτα ρίγος τροπάρια το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων. Ο ιερέας βαστάζοντας με βαθύτατη πίστη στα χέρια του τον Χριστό περιέφερε τον ναό ψέλνοντας το τροπάριον "Ιδού ο νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος όν ευρήσει γρηγορούντα......".










Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ

Ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης την ώρα που μιλάει στο εκκλησίασμα .

Ενα μεγάλο πλήθος πιστών τόσο της περιοχής του Λατομιού όσο και από άλλες περιοχές προσήλθε το πρωϊ της Κυριακής στην εκκλησία της Παναγίας μας στο Λατόμι για να παρακολουθήσει την Ιερά Θεία Λειτουργία των Βαϊων.

Στο ψαλτήρι ο κ. Θ. Κουτσούδης κέντρο και αριστερά ο κ. Καλογήρου και δεξιά ο κ. Συγγελόπουλος









Η χορωδία των Ιεροψαλτών με διευθυντή τον άριστο και καλλίφωνο Αρχιμουσικό κ. Θεόδωρο Κουτσούδη έψαλλε άριστα τα ωραιότατα τροπάρια της ημέρας αυτής.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας διάβασε σε όλο το εκκλησίασμα το Ιερό Πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος. Αναφέρθηκε με λόγια βαθιά και συγκινητικά προτείνοντας στους γονείς και στα παιδιά που έχουν πάντα στο μυαλό τους να αγοράζουν αυτές τις ημέρες τις κροτίδες κάνοντας πολλές φορές άθελά τους ζημιά σε πολλά αντικείμενα στο χώρο της εκκλησίας, να αξιοποιήσουν καλύτερα αυτά τα χρήματα που θα έδιναν για τα μπομπάκια, να τα προσφέρουν σε ανθρώπους ή σε αρρώστους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ανάσταση είπε είναι στις ψυχές και στις καρδιές μας και όχι στο να ξοδεύονται άσκοπα τόσα χρήματα για να γίνεται απλά θόρυβος. Προσκάλεσε όλους παρόντες και απόντες να προσέλθουν στο ναό μας τόσο κατά την Μ. Εβδομάδα, όσο κατά την ημέρα της Αναστάσεως. Εϊναι πολλοί εκείνοι οι πιστοί που επιλέγουν την Παναγία μας να ακούσουν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, γιατί ξέρουν ότι θα απολαύσουν μια κατανυκτική Λειτουργία, γεμάτη μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση, χωρίς φόβο και κίνδυνο της ζωής τους με τις κροτίδες, ακούγοντας τα Αναστάσιμα τροπάρια με μελωδία και τέχνη.
Τέλος κλείνοντας μας υπενθύμισε, ότι την ημέρα της Ανάστασης σε όλο το εκκλησίασμα στην είσοδο του Ναού προσφέρεται ένα όμορφο πασχαλιάτικο τσουρέκι με ένα αυγουλάκι κόκκινο και μία πασχαλιάτικη διακοσμημένη λαμπάδα, η οποία - λαμπάδα - είναι δωρεά εκλεκτής ενορίτισσάς μας.

Ο εφημέριος του ναού μοιράζει τους σταυρούς στον κόσμο.



Μετά την απόλυση τρία τεράστια πανέρια γεμάτα με Σταυρούς μεγάλους και μικρούς μοίρασε ο Ιερέας της ενορίας π. Βασίλειος Φιλιππάκης σε όλο το εκκλησίασμα, ρωτώντας τον καθ'ένα πόσους σταυρούς θέλει. Ολοι ήθελαν περισσότερους από έναν, για να τους χαρίσουν, ή για να τους τοποθετήσουν στα αγαπημένα τους μέρη.
Ο Θεός να μας έχει όλους καλά και να περάσομε μια όμορφη και ήσυχη Μεγάλη Εβδομάδα. ΜΙΤΣΑ ΑΝΤΑΡΑΚΗ -
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου