Σάββατο 15 Απριλίου 2023

 

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΪ  15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 



Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β'.
εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου Σῶμα, σινδόνι καθαρᾷ, εἱλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ κηδεύσας ἀπέθετο.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β'.
Ταῖς Μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, Ἄγγελος ἐβόα·Τὰ μύρα τοῖς θνητοὶς ὑπάρχει ἁρμόδια, Χριστός, δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος.

 


 

Η τελευταία ημέρα της  Μεγάλης Εβδομάδος και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Από πολύ νωρίς το πρωϊ του Μεγάλου Σαββάτου όλα τα στασίδια τα έχουν πιάσει παιδιά μεγάλα και μικρά έτοιμα για το χτύπημα της πάγκας.

Όταν ο  ιερέας έψαλλε το «Ανάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι»,  ένας εκκωφαντικός θόρυβος  ακουγόταν  σε όλη την εκκλησία. Ολοι μικροί μεγάλοι  χτυπούσαν τις πάγκες με όλη τη δύναμή τους, ενώ οι καμπάνες του ναού προμήνυαν το μήνυμα της Αναστάσεως.  Ο ιερέας μας  κρατούσε στα χέρια του ένα πανέρι  ραίνοντας με δαφνοπέταλα  τους πιστούς.

Πολύς  κόσμος   προσήλθε  να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων στην Παναγία μας και φέτος. Και του χρόνου  να είμαστε όλοι καλά.

Το βράδυ της Αναστάσεως  στην είσοδο του ναού  θα βρίσκονται  μικρά κορίτσια που θα προσφέρουν σε όλους μία ωραία διακοσμημένη λαμπάδα.

Ευχόμεθα σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου