Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

MΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΣΠΕΡΑΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015




 «Η Ζωή εν τάφω…», 
 «Αξιον εστί…»,  
 «Αι γενεαί αι πάσαι….»
«Ω γλυκύ μου έαρ……»






















      Η Μεγάλη Παρασκευή είναι αναμφίβολα η πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας  με τον Επιτάφιο Θρήνο και τα εκπληκτικής ομορφιάς Εγκώμια.
        Οι καμπάνες  χτυπούν  πένθιμα.  Ο   στολισμένος  με όμορφα λουλούδια Επιτάφιος   στέκει στο μέσον του Ναού και οι πιστοί προσκυνούν με δέος  τον Ιησού.
       Τα  μικρά κορίτσια ντυμένα μυροφόρες με καλαθάκια από ροδοπέταλα στέκουν πέριξ του Επιταφίου.  Οι χορωδίες  των γυναικών και των ανδρών  έχουν πάρει τις θέσεις τους.
      Από την αρχή της Μ. Εβδομάδας  η γυναικεία χορωδία έκανε εντατικές πρόβες με την καθοδήγηση της δασκάλας φωνητικής Νικολέττας Β. Φιλιππάκη, θυγατέρα του εφημέριου του Ιερού μας Ναού πατρός Βασιλείου.
      Παρά το γεγονός ότι η ημέρα χαρακτηρίζεται από θλίψη, τα εγκώμια και οι ύμνοι χαρακτηρίζονται από χαρμολύπη, αφού προαναγγέλλουν την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Λόγω  ισχυρών ανέμων φέτος η περιφορά του Επιταφίου  δεν έγινε εκτός του Ιερού Ναού. Παρ’ όλα αυτά πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει στην ενορία μας. Ολοι οι πιστοί εντός του Ι. Ναού πέρασαν κάτω από το σώμα του Χριστού με τάξη και ευλάβεια, το οποίο σήκωναν  νεαρά παληκάρια.
            Επόμενη ενημέρωση  το Μ. Σάββατο  η πρώτη Ανάσταση, θα αναφερθούμε με ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου