Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015



Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ

















    Μετά το πέρας  της ακολουθίας της Μ. Πέμπτης, πολλοί ενορίτες μας και όχι μόνο, παρέμειναν στην εκκλησία  και άρχισε ο στολισμός του Επιταφίου. Παρ’ όλες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μεγάλοι και μικροί με όρεξη και διάθεση για να προσφέρουν  έργο,  συνεργάστηκαν αρμονικά και  με τις καθοδηγήσεις του  π. Βασίλη, έφτιαξαν  ότι καλύτερο υπάρχει.
Κάθε χρόνο  η ομάδα είναι και περισσότεροι! Τα μικρά παιδιά φέρνουν και φίλους τους από άλλες ενορίες και πότε προσφέρουν την βοήθειά τους και πότε θέλουν να κάνουν κάτι άλλο. 
       Η ζεστασιά και η  προσφορά  στην Παναγία μας, εδώ  είναι το προτέρημα όλων. Μικρά παιδιά, αγόρια, κορίτσια,  μεγάλοι, μικροί, άνδρες και γυναίκες  πρόθυμοι και  ακούραστοι  σε όλα. Και ο παπά Βασίλης για να μας  ικανοποιήσει   και να μας ευχαριστήσει,  πρόσφερε  κρασοψυχιά, (αντίδωρο βουτηγμένο  στο κρασί). Τι ομορφιά, τι ικανοποίηση 3.00 π.μ. τα ξημερώματα  που η φύση κοιμάται η Παναγιά μας γεμάτη  με παιδιά στον προαύλιο χώρο  να καμαρώνουν το δημιούργημά τους. Τον Επιτάφιο Θρήνο.
      Ολοι θέλουν να είναι ο δικός μας Επιτάφιος ωραιότερος από όλους τους  άλλους. Ακόμα και εμείς οι μεγάλοι αυτός είναι ο στόχος μας.
          Αυτές τις ώρες που οι μεγαλύτεροι στολίζαμε τον Επιτάφιο ο παπά Βασίλης πήρε όλα τα παιδιά  και ανέβηκαν όλοι μαζί στο Κοιμητήριο του Ναού. Ούτε ο δυνατός αέρας αλλά ούτε και το κρύο τους εμπόδισε να ανέβουν  μέχρι εκεί. Τους έδωσε ένα μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται τίποτα σ΄αυτό το χώρο που βρίσκονται οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας. Ο φόβος  και η τρομάρα ήταν ζωγραφισμένη σε όλων τα πρόσωπα, αλλά και η παγωνιά ακόμα περισσότερο.
Παράλληλα οι πρόβες για τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό. Υπεύθυνη στην χορωδία η θυγατέρα του παπά Βασίλη Νικολέττα η οποία προσπαθεί όλους τους συμμετέχοντας να τους καθοδηγεί σωστά στις νότες. Αυτή η ώρα να στολίζεις τον Επιτάφιο και να ακούς σε μία γωνία του ναού το «Ω γλυκύ μου έαρ….» είναι ότι καλύτερο υπάρχει.
Ευχή μας είναι  αυτή η αγάπη και η ζεστασιά να υπάρχει  πάντα στο ναό μας.
Η ενημέρωσή μας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου