Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015



Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ 
ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ 







































         Μεγάλη Παρασκευή: μία ημέρα απόλυτης νηστείας. Η Εκκλησία μας θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή και την Ανάστασή Του. Με τον τρόπο αυτό ζούμε την προδοσία και την σύλληψη.
       Το πρωϊ της Μ. Παρασκευής κορυφώθηκε το Θείο Δράμα με την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης.
      Ο στολισμένος   Επιτάφιος στέκει εις το μέσον του Ιερού Ναού, διακοσμημένος με ωραία λουλούδια, με μια πρωτότυπη αρμονία χρωμάτων. Το λευκό, η πρασινάδα από μαστιχόδενδρο, το γλυκό  μωβέ  χρώμα της ορχιδέας έδεσαν όλα μεταξύ τους και δημιουργούσαν μια πανδαισία. Ολοι εμείς που συμμετείχαμε στον στολισμό του Επιταφίου αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση παράλληλα.
Στην συνέχεια  ο εφημέριος του Ναού πατήρ Βασίλειος περιέφερε  με πομπή, το σώμα του Ιησού πέριξ του Ιερού Ναού  το οποίο  εναπόθεσε  επάνω στον Επιτάφιο.
        Πολλά μικρά κορίτσια ντυμένα μυροφόρες κρατώντας στα χέρια τους μύρα έραιναν  τον  Εσταυρωμένο ενώ  ψάλλοντας όλων τα χείλη «Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα….».
Ολοι προσκύνησαν συγκινημένοι, ανταλλάσοντας ευχές πολλές. 
Τέλος  στο  Κοιμητήριο της Λατομίτισσας  ανέβηκε όλο το εκκλησίασμα, - παρ’ όλο τον ισχυρό άνεμο,-  καθ΄ένας για τους δικούς του ανθρώπους, και ο π. Βασίλης πάλι με δάκρυα στα μάτια έκανε τρισάγιο στην μνήμη όλων που έχουν μεταβεί στην αιωνιότητα.
Ανανεώνομε το ραντεβού μας. Επόμενη ενημέρωση τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής εσπέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου