Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ



ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ
















      Μετά το πέρας  της ακολουθίας της Μ. Πέμπτης, πολλοί ενορίτες μας και όχι μόνο, παρέμειναν στην εκκλησία  και άρχισε ο στολισμός του Επιταφίου. Μεγάλοι μικροί με όρεξη και διάθεση για να προσφέρουν  έργο,  συνεργάστηκαν αρμονικά και  με τις καθοδηγήσεις του  π. Βασίλη, έφτιαξαν  ότι καλύτερο υπάρχει.
Κάθε χρόνο  η ομάδα είναι και περισσότεροι! Τα μικρά παιδιά φέρνουν και φίλους τους από άλλες ενορίες και πότε προσφέρουν την βοήθειά τους και πότε θέλουν να κάνουν κάτι άλλο. 
       Η ζεστασιά και η  προσφορά  στην Παναγία μας, εδώ  είναι το προτέρημα όλων. Μικρά παιδιά, αγόρια, κορίτσια,  μεγάλοι, μικροί, άνδρες και γυναίκες  πρόθυμοι και  ακούραστοι  σε όλα. Και ο παπά Βασίλης για να μας  ικανοποιήσει   και να μας ευχαριστήσει,  πρόσφερε  κρασοψυχιά, (αντίδωρο βουτηγμένο  στο κρασί). Τι ομορφιά, τι ικανοποίηση 3.00 π.μ. τα ξημερώματα  που η φύση κοιμάται η Παναγιά μας γεμάτη  με παιδιά στον προαύλιο χώρο  να καμαρώνουν το δημιούργημά τους. Τον Επιτάφιο Θρήνο.
Ολοι θέλουν να είναι ο δικός μας Επιτάφιος ωραιότερος από όλους τους  άλλους. Ακόμα και εμείς οι μεγάλοι αυτός είναι ο στόχος μας. Η τελειότητα, έτσι μας λέει και ο παπά Βασίλης. 
Αυτές τις ώρες που οι μεγαλύτεροι στολίζαμε τον Επιτάφιο ο παπά Βασίλης πήρε όλα τα παιδιά  και ανέβηκαν όλοι μαζί στο Κοιμητήριο του Ναού. Τους έδωσε ένα μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται τίποτα σ΄αυτό το χώρο που βρίσκονται οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας. Ο φόβος  και η τρομάρα ήταν ζωγραφισμένη σε όλων τα πρόσωπα. 
Παράλληλα οι πρόβες για τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό. Υπεύθυνη στην χορωδία η θυγατέρα του παπά Βασίλη Νικολέττα η οποία προσπαθεί όλους τους συμμετέχοντας να τους καθοδηγεί σωστά στις νότες. Αυτή η ώρα να στολίζεις τον Επιτάφιο και να ακούς σε μία γωνία του ναού το «Ω γλυκύ μου έαρ….»
Ευχή μας είναι  αυτή η αγάπη και η ζεστασιά να υπάρχει  πάντα στο ναό μας.
Η ενημέρωσή μας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου