Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΩΝ 27-4-2014



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ  27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ

     















































  



Η σημερινή  Κυριακή ονομάζεται Κυριακή του Θωμά  ή Αντίπασχα.
     Εδώ στην Παναγία Λατομίτισσα  ο εφημέριος του Ιερού  Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε με κατάνυξη την Ιερά Θεία Λειτουργία. Πολλοί πιστοί ενορίτες επί το πλείστον, προσήλθαν αυτήν την ημέρα, για να προσκυνήσουν την Ανάσταση του Χριστού μας και να συμμετέχουν στην περιφορά των εικόνων σε όλη την περιοχή.
       Εμπρός η Ανάσταση του Κυρίου μας, τα εξαπτέρυγα, μικρά παιδιά με τα εικονίσματα  στα  χέρια και ο παπά Βασίλης  με το Ευαγγέλιο  περπατήσαμε όλοι  μαζί  την περιοχή  του Λατομίου. 
Πολλοί ήταν εκείνοι οι ενορίτες που υποδέχονταν τα εικονίσματα με ροδοπέταλα, αναμμένα θυμιατήρια, στρωμένοι οι δρόμοι με μερσινιές, δάφνες, και δεντρολίβανα.
Οι ενορίτες  της μεγαλύτερης ηλικίας  περίμεναν με λαχτάρα  στα σπίτια τους να ασπαστούν το Ευαγγέλιο και την Ανάσταση. Ευχαριστούσαν όλοι  τον  εφημέριο   για την ευλογία που τους έδωσε,   φίλησαν το Ευαγγέλιο  συγκινημένοι και ευχαριστημένοι.

Στο παρεκλήσιο του Αγίου Φανουρίου  ο παπά Βασίλης ανέγνωσε το Ιερό Ευαγγέλιο και οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα. Δέηση επίσης έγινε εμπρός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.

 Και του χρόνου με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου