Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012


ΧΙΑΚΑ ΠΕΝΘΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ   ΝΙΚΟΛΑΟΥ   ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ
Το   ΓΕΝΟΣ   ΜΑΛΑΧΙΑ
ΘΥΜΑ   ΠΟΛΕΜΟΥ





Το απόγευμα της   Τρίτης  5   Ιουνίου 2012  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λατομιτίσσης   αποχαιρετήσαμε  με βαθύτατη θλίψη την καλή  και άξια  οικοδέσποινα  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ, προσφιλής μητέρα του εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού.
Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος περιστοιχιζόμενος από 35 και πλέον ιερείς, οι οποίοι  προσήλθαν στην εξόδιο ακολουθία τιμώντας   την μεταστάσα,  και τον υιό της πατέρα Βασίλειο.
Με λόγια συγκινητικά αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας  κ. Μάρκος , περιγράφοντας  τα αισθήματα  κάθε  μητέρας  που  την αξιώνει ο Θεός να  δεί το  παιδί της  ιερέα. 





<<Υπάρχει ένα βιβλίο  στο οποίο  φανερώνεται πόσο μεγάλη είναι η  αγωνία    για  να βρεθούν ιερείς άξιοι ιερείς και να αντιμετωπίζουν τα γυμνά τα ορφανά  τα εγκαταλελειμμένα  θυσιαστήρια  των ιερών μας  χώρων.
Μέσα  στις  σελίδες  αυτού  του  βιβλίου  παρουσιάζεται  η αγωνία μιας μάνας μεγαλώνοντας το παιδί της  ώστε   να  την αξιώσει   ο Θεός   να το δει   λειτουργό στο ιερό θυσιαστήριο.
Τιμή και δόξα  στην  Χριστιανή αυτή μάνα η  οποία σήμερα   προβαίνει στην Βασιλεία   του  Θεού η αείμνηστη αδελφή   ημών  Δέσποινα.
Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας λέει πως  εάν  σε ένα δρόμο συναντήσεις ένα   βασιλιά   και ένα   ιερέα   θα σκύψεις   και θα φιλήσεις το χέρι του ιερέα.  Της επιφύλαξε ο Θεός Χριστιανά τέλη  να κλείσουν τα μάτια της   βλέποντας  την εικόνα του ιερέως,  της επιφύλαξε ο Θεός να ακούσουν τ΄αυτιά  της  ακούγοντας   από το παιδί  της τους στίχους   ιερού ψαλμού και της επιφύλαξε   ο Θεός   να σφραγίσει το στόμα της με το σώμα και το αίμα  του Χριστού. Και οι τελευταίες λέξεις του Σεβασμιωτάτου στην συγκινητική αυτή ομιλία του ήταν: Χορτασμένη από τον Χριστό ανεβαίνει τώρα να τον συναντήσει.  Καλό παράδεισο Χριστιανή μάνα ιερέως>>.
Εις μνήμην της κατέθεσαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας , - περισσότεροι από 150 και πλέον, - ποσά εις το Φιλόπτωχο Ταμείο της Παναγίας της Λατομιτίσσης.  Κατόπιν διαβάστηκαν 2 ψηφίσματα  τα οποία δημοσιεύομε εις το τέλος του κειμένου.
Την αποχαιρετήσαμε  όλοι όσοι την γνωρίζαμε με βαθιά   συγκίνηση γιατί ήταν πάντα ένα χαμογελαστό και πρόσχαρο  άτομο.  Μια μεγάλη μερίδα της Χιακής κοινωνίας,  οι αρχές του νομού μας, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί, καθηγηταί,   παρέστησαν  για να τιμήσουν  την αείμνηστη κυρά Δέσποινα.
Θερμά συλλυπητήρια στα αγαπημένα της παιδιά  και στα εγγόνια της  που τόσο πολύ τα λάτρευε.
Ιδιαίτερα στον εφημέριο του Ιερού μας Ναού  Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Φιλιππάκη  ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την μακαρία της ψυχή και οι ευχές της να τον συνοδεύουν για όλη του την επίγεια ζωή.  Αγάπησε  η αείμνηστη  αυτήν εδώ την ενορία τόσο πολύ  που το έδειχνε πάντοτε έμπρακτα κάθε φορά  χωρίς κανείς να το γνωρίζει. 
Ας είναι  αιωνία της  η μνήμη, ελαφρύ  το χώμα  που την σκέπασε  και  ο μεγαλοδύναμος Θεός  να   χαρίζει  δύναμη  και  αγάπη  στα παιδιά της να αντέξουν  τον χαμό της αγαπημένης τους μητέρας. Αιωνία της η μνήμη.                                                                      Μίτσα Ανταράκη - Μαρουκάκη


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ  ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΧΙΟΥ
TO EKΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας μας  πληροφορήθηκαν σήμερα  4 Ιουνίου 2012, την θλιβερή είδηση της απώλειας της αείμνηστης ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ προσφιλής μητέρα του Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού, και Προέδρου του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας, Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Βασιλείου Φιλιππάκη.
Αφού συνήλθαν σε σώμα τα μέλη του Ιερού μας Ναού o κ. Γεώργιος  Σβίνος, ο κ. Εμμανουήλ Στείρος, η κ. Αφροδίτη Γεωργούλη και η κ. Αργυρώ Σεζένια  αποφάσισαν τα ακόλουθα:
1) Να παρακολουθήσει η Εκκλησιαστική Επιτροπή  την εξόδιο ακολουθίαν της μεταστάσης.
2) Να προσφερθούν χρηματικά ποσά σε άπορες οικογένειες εις μνήμην της.
3) Να δοθεί αντίγραφο του ψηφίσματος στην Τεθλιμμένη οικογένεια.
4) Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο του Ιερού μας Ναού www.kimisilatomitissaxiou

Μετά το τέλος  των αποφάσεων λύθηκε η συνεδρίαση των  Μελών.

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΧΙΟΥ





ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ  ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΧΙΟΥ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα Μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας  πληροφορήθηκαν σήμερα 4 Ιουνίου 2012, την θλιβερή είδηση της απώλειας της αείμνηστης ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ προσφιλής μητέρα του Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού, και Προέδρου του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας, Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Βασιλείου Φιλιππάκη.
Και τα 14 μέλη συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση την 4η Ιουνίου 2012 και ώρα 11 π.μ.  κατά την οποία υπογράμμισαν  την αφανή προσφορά της εκλιπούσης στο Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας και την χριστιανική της δραστηριότητα που επιτελούσε δι΄αυτό.
Μετά τούτων αποφάσισαν τα ακόλουθα:
1) Να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου,  την εξόδιο ακολουθίαν της μεταστάσης.
2) Να προσφερθούν χρηματικά ποσά σε άπορες οικογένειες εις μνήμην της. 
3)  Να δοθεί αντίγραφο του ψηφίσματος στην Τεθλιμμένη οικογένεια.
4) Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο του Ιερού μας Ναού www.kimisilatomitissaxiou

Μετά το τέλος  των αποφάσεων λύθηκε η συνεδρίαση των  Μελών.


ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΤΩΝ  14  ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου