Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012


Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ  ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης  13 Ιουνίου 2012  στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας Λατομιτίσσης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση  επί τη  λήξει των Ενοριακών δραστηριοτήτων   της περιόδου 2011 – 2012. 








Ο εφημέριος και εμπνευστής   των  Σεμιναρίων  που πραγματοποιούνται εδώ και μία δεκαετία και πλέον, πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φιλιππάκης, διοργάνωσε μια όμορφη και σεμνή αποχαιρετιστήρια  γιορτή, με κάθε λεπτομέρεια.


Στην ομιλία του ο πάτερ Βασίλειος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον παπά Βασίλειο Μανάρα που τίμησε την εκδήλωση, και τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Δημήτρη Μάντικα,  αναφέρθηκε  και ευχαρίστησε  τους συνεργάτες του και  εγκάρδιους φίλους  συνεχιστές του έργου. 







Συνεχίζοντας την ομιλία του  είπε: Από το  2000   ξεκινήσαμε την δραστηριότητα της ενορίας. Όταν εγκαινιάσαμε  το Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  είχαμε  αναφερθεί στο τι θα κάνουμε. Και αυτό γίνεται πράξη. Με τη χάρη του Θεού  αξιωθήκαμε  και φέτος    13 Ιουνίου 2012 να εορτάσομε   μαζί και να ευχαριστήσομε   πρώτα  τον Θεό και την Παναγία μας   που   μας   αξίωσε   σήμερα   αλλά και που  έδωσε  το κουράγιο  στους καθηγητές,   συνεργάτες  στο ανιδιοτελές   έργο της ενορίας. 



Βλέπετε  όλοι σας  καθημερινά  την   οικονομική κρίση   που   περνά   η Ελλάδα. Φέτος την περίοδο  τη  σχολική   που πέρασε   ήταν  μία  δύσκολη   περίοδος   να  βρούμε   χώρο   και  ώρα της Εβδομάδας  κενή   για   να  διδάξομε  τα μαθήματα στα  παιδιά  σας.   Στα   σχολικά   ή  εξωσχολικά.   Η συμμετοχή  φέτος  των μαθητών ήταν 215   άτομα. Είτε   μικρά  παιδιά μαθηταί, είτε   μεγάλοι  σε   καλλιτεχνικά τμήματα. Αυτό λέει   πολλά. Σας ευχαριστώ για  την εμπιστοσύνη   που μας δείξατε, να έρχονται  όλα αυτά τα άτομα όλη την εβδομάδα, στης   Παναγίας   μας  την αυλή   της   ενορίας   μας να διδάσκονται και να μαθαίνουν περισσότερα  πράγματα.   Και σήμερα   ήρθατε όλοι εδώ  να   παρακολουθήσετε  τα έργα  τους.
Μετά θα   ακούσετε   και θα  δείτε  τα εκθέματά  τους. Μέσα στη ζωή   μας   υπάρχουν και οι χαρές   και   οι λύπες.   Πριν  από λίγες   μέρες   ο Κύριος   Ημών Ιησούς  Χριστός   πήρε   από την πρόσκαιρη   ζωή  την αγαπημένη μου  μητέρα. Αισθάνομαι όμως ότι είναι   δίπλα μου.  Η Παναγία   μου   έδωσε   το κουράγιο  λόγω   αδυναμιών μου  να   πραγματοποιηθεί αυτή  η εκδήλωση   απόψε.  Είναι χαρά   για   μας.  Η αείμνηστη μητέρα  μου γνωρίζω   ότι θα   χαίρεται   γι αυτό   απόψε.   Θα   ήθελα  πριν   κλείσω   αυτή   την εκδήλωση   να ευχαριστήσω    από την καρδιά   μου  όλους  τους  συνεργάτες  μου   οι οποίοι βοήθησαν όλη  αυτή  την σχολική   περίοδο, ενώ   από το  2000   που   ξεκινήσαμε  υπάρχουν ακόμα   και σήμερα   εκπαιδευτικοί.
Τα οικονομικά   είναι   πενιχρά   και όμως   οι καθηγηταί  κατέβαλαν   κάθε  δυνατή  προσπάθεια  χωρίς   να  αμείβονται   ούτε   με μία  δραχμή. Υπήρχαν   ακόμα   και καθηγηταί  που   πλήρωναν ταξί  για να  έρχονται να διδάσκουν  στα παιδιά.   Θα   συνεχίζω   να   προσεύχομαι  στην ενορία   μας   και να   μνημονεύω  όπως   κάνω   πάντα   όλους   τους   διδάσκοντας   και  διδασκομένους  στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο.




Κλείνοντας την ομιλία του ο πάτερ Βασίλειος τόνισε τα εξής: Στο τέλος της εκδήλωσης θα πάρετε  τις  βεβαιώσεις   όσοι   παρακολουθήσατε  τα τμήματα   και στους  καθηγητάς θα δοθεί  μία   εικόνα  ευλογία  για την προσφορά τους.  Κλείνοντας   το  Σεπτέμβριο   μέχρι  και 30   Σεπτεμβρίου   θα ξεκινήσουν οι εγγραφές   για  τη νέα   περίοδο  2012-  2013.
Τέλος  τόνισε για κάποιο μάθημα ξένης γλώσσας φέτος κάποιος μαθητής  που παρακολουθούσε μαθήματα στο Κουκουνάρειο, πήρε κρατικό πτυχίο. Συνεχάρη θερμά τόσο την καθηγήτρια, όσο και τον μαθητή.

Στο βήμα ο εφημέριος του Ναού πάτερ Βασίλειος προσκάλεσε τον καθηγητή κ. Νίκο Φλάμο εκ μέρους των όλων των καθηγητών για την αποχαιρετιστήρια  ομιλία του.
Κατόπιν οι μαθηταί  εξέθεσαν τα έργα που έφτιαχναν όλο το χρόνο, και ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς, είχε την δυνατότητα να τα βλέπει και να ακούει παράλληλα την ωραιότατη  Μουσική που έπαιζαν με τα μουσικά τους όργανα τα παιδιά και  την οποία διδάχθηκαν από τον καθηγητή Μουσικής  κ. Στυλιανό Παντελογιάννη. 



Οι Βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία του κ. Θεόδωρου Κουτσούδη επίσης υπέροχοι και συγκινητικοί.

Τα εργόχειρα που είχαν εκτεθεί  από τις κυρίες εξαιρετικά, οι Αγιογραφίες και οι ωραιότατες εικόνες με τα ζωηρά χρώματα μοναδικά, τα φυτά  που φύτεψαν και καλλιέργησαν οι μαθηταί της γεωπονικής, η ζωγραφική  επάνω σε καμβά πολύ ωραία με απαλά γήινα χρώματα, αλλά και τα παιδιά  γεμάτα χαρά  που έκλεισε και αυτός ο κύκλος  των σεμιναρίων. Πολλά πάρα πολλά παιδιά παρακολούθησαν  ιδιαίτερα μαθήματα των Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών,  Ισπανικών, Μαθήματα Φιλολογικά,  Φυσικής, Χημείας, Εργόχειρο, Κέντημα, Μουσικής Ενόργανης και Βυζαντινής,  εντελώς δωρεάν  χωρίς να πληρώνουν  καμία μα καμία συμμετοχή.  



Η εκδήλωση έκλεισε   με την απονομή των βεβαιώσεων εις τους μαθητάς και ο ιερέας μας ευχήθηκε   καλό και ευλογημένο  καλοκαίρι να περάσομε. Ολοι μαζί να βρεθούμε ξανά τον  Σεπτέμβριο για την καινούργια σχολική   περίοδο  2012 – 2013. Θα λειτουργήσουν πάλι όλα  τα τμήματα και θα προστεθούν και  άλλα. Και του χρόνου   να είμαστε όλοι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου