Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ο ΟΡΘΡΟΣ  Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ   
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  

ΚΑΙ Ο ΜΕΘΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ























Την   ημέρα  της εορτής του Αγ. Φανουρίου Τρίτη  27 Αυγούστου 2019  εψάλλη  ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με  χριστιανική ευλάβεια. 
    Ολος ο κόσμος φανερά συγκινημένος και ευχαριστημένος προσευχήθηκε στην εικόνα του Αγίου η οποία είναι πολλή  θαυματουργή.
Ο εφημέριος του Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον π. Γεώργιο Γεώργαλο, τέλεσαν με ιεροπρέπεια και με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Φανουρίου.
Οι χοροί των Ιεροψαλτών με τον διευθυντή και χοράρχη κ. Θεόδωρο Κουτσούδη και τους μαθητές του Κουκουνάρειου Πνευματικού Κέντρου, έψαλλαν και  ερμήνευσαν  με Βυζαντινή μελωδία και ζωντάνια τα τροπάρια του Αγίου Φανουρίου.
Στο τέλος της εορτής ο εφημέριός μας π. Βασίλειος  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους  ανιδιοτελώς και συνεργάτες του που τον βοηθούν στο ιερατικό  του έργο.
Καθ΄όλο το μήνα Αύγουστο ήταν όλοι συστρατευμένοι  για την προετοιμασία του  ως  άνω ενοριακού μας Ναού καθώς και για το παρεκκλήσιο  του Αγίου Φανουρίου.
        Πλήθος κόσμου  όλη την διάρκεια της ημέρας της εορτής  έως αργά το βράδυ  προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα του  Αγίου Φανουρίου.

       Πολλές ημέρες  πρωτύτερα αρκετές γυναίκες από την ενορία μας  και όχι μόνο με πρόγραμμα και με προθυμία προσφέρθηκαν  όπως κάθε χρόνο άλλωστε να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πάντα με τις υποδείξεις του εφημέριου του  Ναού πατρός  Βασιλείου.
Όλα ήταν διοργανωμένα και προμελετημένα  εκ των προτέρων.  Η γαλανόλευκη σημαία και τα εορταστικά σημαιάκια στόλιζαν όλο το δρόμο,  καθώς και οι μερσινιές σκορπισμένες στο έδαφος προσκαλώντας τους πιστούς να ανάψουν το κεράκι τους και να παρακαλέσουν τον Αγιο Φανούριο.
Ακόμα και  στον κεντρικό δρόμο υπήρχαν τροχονόμοι  προκειμένου η διέλευση των αυτοκινήτων να διεξάγεται κανονικά χωρίς κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα.

= = = = * * * * = = = =
Κατά τον Μεθεόρτιο Εσπερινό ο εφημέριος π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον π. Βασίλειο Μανάρα  έψαλλαν την Ιερά Παράκληση του Αγίου Φανουρίου ενώ πλήθος κόσμου  προσέρχονταν μέχρι αργά το βράδυ για προσκύνημα.
Κλείνοντας την Ιερά Πανήγυρη όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πατήρ Βασίλειος φρόντισε να ανταμείψει  όλους  όσοι συμμετείχαν στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό και προσέφεραν την βοήθειά τους. Ακόμα και στα  μικρά παιδιά που βοήθησαν στο κόψιμο και μοίρασμα της φανουρόπιτας και των άρτων.
Στο πίσω μέρος  της εκκλησίας  αργά το βράδυ  της εορτής  συγκεντρώθηκαν  και φέτος  και τους προσφέρθηκε το γεύμα αγάπης σε όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για τον ευπρεπισμό του Ναού.  Αφού έκαναν την προσευχή τους  έφαγαν, γέλασαν, αστειεύτηκαν, έπαιξαν, σχολίασαν αλλά  έκλεισαν ραντεβού  και για την επόμενη  χρονιά. Αυτή την ώρα της συγκέντρωσης την περιμένουν όλοι   μεγάλοι και μικροί για να γελάσουν και να σχολιάσουν τα πάντα. Είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται αληθινά υπέροχες.  Και του χρόνου  με υγεία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου