Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ



Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ. 

25 – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑ



Μια μεγάλη μερίδα ενοριτών γυναίκες άνδρες μεγάλα και μικρά παιδιά όλοι έτοιμοι  να στολίσουν και να εργασθούν με όρεξη στην διακόσμηση του Επιταφίου. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ολοι  τους ένα πράγμα μόνο θέλουν. Να τον φτιάξουν τόσο όμορφο   όσο κανένας άλλος. Τα παιδιά έκοβαν τα λουλούδια, πέρναγαν σε κλωστή τις βιόλες και οι μεγάλοι τον διακοσμούσαν ανάλογα. Το αποτέλεσμα είναι  ένα μοναδικό.
Ολοι χάρηκαν μα περισσότερο   ο πάτερ ο άγρυπνος φρουρός της ενορίας μας. Σε όλα είναι πανταχού παρόν. Παντού έχει άποψη και γνώμη. Στο τέλος  ανέβηκαν όπως κάθε χρόνο στο κοιμητήριο  με όλα τα παιδιά, φέτος η εκκλησία μας γέμισε με νέο αίμα, περισσότερα από 30 παιδιά αγόρια και κορίτσια έλαβαν μέρος σε όλη τη δραστηριότητα του στολισμού. 
Περί τις 1 τα ξημερώματα και 1.30 όλοι μαζί ανέβηκαν στο κοιμητήριο μαζί με τον ιερέα στην αρχή στα πρόσωπά τους ήταν εμφανής ο φόβος, αργότερα όμως συνήθισαν την εικόνα και με τη βοήθεια του παπά Βασίλη το ξεπέρασαν. Κράτησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών  μας  και έκαναν το καθιερωμένο τρισάγιο.
Και το καλύτερο στο τέλος ήταν η λεγόμενη κρασοψυχιά. Οτι καλύτερο  για όλους. Ο παπά Βασίλης  πρόσφερε σε όλους πρόσφορο βουτηγμένο σε ανάμα. Η χαρά όλων απερίγραπτη. Η φύση γαληνεμένη η θέα απέραντη αν και η ώρα είχε περάσει αρκετά, κανένας δεν ήθελε να αποχωρήσει.
Ευχή όλων και του χρόνου με υγεία και η Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει γαλήνη και ευτυχία κόσμο.  


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου