Κυριακή 21 Απριλίου 2019

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


ΚΥΡΙΑΚΗ  ΒΑΪΩΝ ΠΡΩΪ

 «ΩΣΑΝΝΑ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ
 Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ»

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’.
Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν πρὸ τοῦ σοῦ πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τὸν Λάζαρον Χριστὲ ὁ Θεός· ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν· Ὠσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.

Είναι η Κυριακή προ του Πάσχα, και ονομάζεται έτσι επειδή συνδέεται με την ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, κατά την οποία ο λαός τον υποδέχθηκε με επευφημίες και με "βαΐα των φοινίκων".

Aπό την Κυριακή των Βαϊων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή η Εβδομάδα των Παθών.




Με κάθε εκκλησιαστική και ευλαβική κατάνυξη εορτάσαμε και φέτος στην ενορία μας την  Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου  2019.  
 Ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσευχηθεί και  να προσκυνήσει  την Βαϊοφόρο εικόνα του Ιησού όπου ξεκίνησε την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα.

   Τέλος ο εφημέριος μας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας και τόνισε ότι όλοι μας θα πρέπει πρώτα τα εξομολογηθούμε  και να μεταλάβομε με φόβο Θεού και αγάπη.  
 
      Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοίρασε ο ιερέας σε όλο τον κόσμο τους σταυρούς από βάγια φοινίκων μεγάλους και μικρούς.  Ολος ο κόσμος πήρε την ευλογία από τα χέρι του παπά Βασίλη, ενώ στον νάρθηκα υπήρχαν κυρίες οι οποίες έδιναν στους πιστούς όσα βάγια  επιθυμούσαν μεγάλα και μικρά.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά. Καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου