Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εν όψει της εορτής του ΠΑΣΧΑ. Απρίλιος 2019


ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ 
ΤΗΝ  ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

* * * * * * *


Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ 
ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί να φτιάχνονται οι σταυροί των Βαϊων στην ενορία μας. Μεγάλοι, μικροί,  παιδιά αγόρια και κορίτσια συμμετέχουν με μεγάλο ζήλο στο να μάθουν να πλέκουν τους σταυρούς. Οι μεγαλύτερες στην ηλικία κάθε χρόνο είναι οι δασκάλες μας. Ποτέ δεν ξεχνούν την τέχνη. Πολλά τα συναισθήματα όταν δημιουργείς. Ολοι μαζί καθισμένοι  στον  νάρθηκα του Ναού  πλέκουμε τα σταυρουδάκια ενώ ακούγονται οι μελωδικές φωνές  των  γυναικών και του ιερέως ψάλλοντας το Απόδειπνο.
Τους μετράμε τους  ξαναμετράμε, μήπως και φτάσουν. Δεν μας φτάνουν λένε άλλοι ας πλέξουμε λίγους ακόμα και κανένας μα κανένας δεν διαμαρτύρεται.  Ευτυχώς υπάρχει άψογη συνεργασία και προθυμία από όλους,  γι αυτό και λειτουργεί όλη η ομάδα ουσιαστικά και δυναμικά.
Το σημαντικότερο είναι ότι μεταξύ μας υπάρχει αγάπη, καλοσύνη,  γαλήνη, ηρεμία, προθυμία,   είναι μερικά από τα συναισθήματα που νιώθει κανείς εκείνες τις στιγμές.
Με μεγάλη δυσκολία όπως μας τόνισε ο εφημέριος  της ενορίας μας π. Βασίλειος Φιλιππάκης  βρήκε φοινικόκλαδα, μιας και εδώ και λίγα χρόνια τα φοινικόδεντρα έχουν προσβληθεί από το έντομο, χάνοντας το ένα δέντρο μετά το άλλο.

* * * * * * * *
Γενικότερα ολόκληρη η εβδομάδα  που διανύσαμε υπήρχε μια  έντονη προετοιμασία τόσο στον καθαρισμό του Ναού από τις πρόθυμες γυναίκες ενορίτισσες και μη, προκειμένου να ευπρεπισθούν όλοι οι χώροι της εκκλησίας  μας  να γυαλίσουν με  μπρούντζο τα πάντα, να σιδερώσουν όλα τα κεντήματα του Ναού,  για να υποδεχθούμε  τους  προσκυνητές τις άγιες ημέρες και να νοιώσουμε πραγματικά  όλοι μας την μεγαλοπρέπεια του Θείου Δράματος. 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου