Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

 

Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 

 





                «Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου, Κύριε, τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις· τοῦ γὰρ Γεννήτορος φωνὴ προσεμαρτύρει σοι, ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομάζουσα, καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς, ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλές».

 

Tα Θεοφάνεια είναι από τις τρείς μεγάλες εορτές  του δωδεκαημέρου μαζί με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

          Στην ενορία μας  εορτάστηκαν και εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια  με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Έτσι  ολοκληρώθηκαν με την  εορτή  των Θεοφανείων και  τον Αγιασμό των υδάτων, οι εορτές του Δωδεκαημέρου.

          

          Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 παραμονή των Θεοφανείων ο π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε  τον  Όρθρο και  τον Μέγα Εσπερινό των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και τον Αγιασμό. 

 

         Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 ο εφημέριος π. Βασίλειος τέλεσε με κατάνυξη και ευλάβεια την Θεία Λειτουργία  του Ιερού Χρυσοστόμου καθώς και την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού». 

  

      Με φαναράκια  οι πιστοί έφεραν  το άγιο φως και τον Αγιασμό στα σπιτικά τους.

 

    Αρκετός κόσμος,- μιας και είχε καλό καιρό,-  προσήλθε να προσευχηθεί  και να αγιασθεί στην εκκλησία μας τόσο από την ενορία μας όσο και από άλλες ενορίες.

       

         Πάνω από 25 και πλέον χρόνια η οικογένεια του κ. Γεωργίου και της κ. Σοφίας  Μπεκριδάκη προσφέρει τρία   ολόλευκα περιστεράκια, τα οποία εκκλησιάστηκαν κι αυτά μέσα σε κλουβάκι,  περιμένοντας υπομονετικά,  την ώρα της απελευθέρωσής τους – ένδειξη  ειρήνης και φιλίας αλλά και το σύμβολο του Αγίου Πνεύματος.

         Στην κ. Σοφία Μπεκριδάκη που ήταν η τυχερή στο φλουρί της Βασιλόπιττας, πρόσφερε ο ιερέας μια ωραία εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου για ευλογία στο σπιτικό της.   

    Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας όλος ο κόσμος  βγήκε στον προαύλιο χώρο εκεί όπου υπάρχει το πηγαδάκι και κάθε χρόνο ο ιερέας αγιάζει και εκεί τα ύδατα.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη του κορονοϊου.

Καλή φώτιση σε όλους και του χρόνου με υγεία.
































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου