Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

 

Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΛΑΤΟΜΙΟΥ

 


 

Αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσομε μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης στην ενορία μας την εορτή του Αγίου Νεκταρίου.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον π. Γεώργιο Γεώργαλο, - που πάντοτε τιμά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, -  τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος,  ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Χίου  κ. Σιμεών Βενέτος, o Πρόεδρος  των Νεφροπαθών κ. Δημήτρης Δρίζος και πλήθος κόσμου.

Προς αποφυγήν της διασποράς της νόσου, προσήλθαν  μόνο η σημαίες και οι παραστάτες από το κάθε σχολείο: - 4ο Γυμνάσιο, το σχολείο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.ΧΙΟΥ, το ΙΕΚ Νοσηλευτικής  και ΕΚΑΒ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου και το Ειδικό σχολείο, συνοδευόμενα από τους Διευθυντάς και τους Εκπαιδευτικούς τους. 

Τέλος ευχαρίστησε τους Διευθυντάς των Σχολείων   τους δασκάλους   και  μαθητές  που παρευρέθησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό καθώς και όλο τον κόσμο.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να ψάλλει τον Εθνικό Υμνο και τους προέτρεψε όλοι να αναρτήσουν την Ελληνική σημαία στα σπίτια τους.

Πολλοί φιλέορτοι Χριστιανοί  προσήλθαν να τιμήσουν τις Ιερές Ακολουθίες,  την παραμονή,   και την  ημέρα της  εορτής. 

 






























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου