Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

 

Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

   «Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών».

 






































 

           Την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 μεγάλη ημέρα η εορτή της Παναγίας για την περιοχή του Λατομίου. Είναι η προστάτιδα όλων μας.

Ο εφημέριος του Ναού πατήρ Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε  την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με ευλάβεια και κατάνυξη.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήρθε να βοηθήσει τον ιερέα μας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ισιδώρου Βροντάδου.

Οι αρχές του τόπου μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ο  κ. Παντελής Βρουλής  Αντιπεριφερειάρχης Χίου και ο κ. Παντελής Μπουγδάνος πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου καθώς και ο πρ. Ταξίαρχος και νυν Διοικητής της ΒΙΑΛ Παναγιώτης Κιμουρτζής.

Τέλος ο εφημέριος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στον ευπρεπισμό του Ναού καθώς και το εκκλησίασμα που προσήλθε στην ενορία μας. Ευχή του είναι να είμαστε όλοι καλά να ξαναεορτάσομε την εορτή του Δεκαπενταύγουστου με υγεία και ευλογία.

        Πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, τόσο την ημέρα της εορτής όσο και την παραμονή.

      Οι βασιλικοί όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, όμορφοι, ζωηροί και φουντωτοί  τοποθετήθηκαν μπροστά στο τέμπλο του  Ιερού Ναού.

            Σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ενορία τηρήθηκαν  με κάθε λεπτομέρεια τόσο εντός όσο και εκτός του Ιερού Ναού,  όλα τα μέτρα πρόληψης προς αποφυγήν εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID – 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου