Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ



Η  ΙΕΡΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

     «Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών».

H Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης.

Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της  στους ουρανούς.
Στην ενορία μας την Παναγία Λατομίτισσα εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα.
Τα προεόρτια της Θεοτόκου (παραμονή) 14 Αυγούστου 2015, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλαν οι μαθητές Βυζαντινής μουσικής υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Θεόδωρου Κουτσούδη.
Ο εφημέριος του Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τους ιερείς Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Τσιμούνη  εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Λετσαίνης και από τον π. Πλάτωνα Γκιάλη εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Ματθαίου Κοφινά, τέλεσαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό με κατάνυξη και ευλάβεια.
Ο π. Ιωάννης Τσιμούνης με λόγια συγκινητικά αναφέρθηκε στην ομιλία του για την Παναγία μας και για την μετάστασή της στους Ουρανούς.
Οι ιερείς μετά την αρτοκλασία έψαλλαν τα εγκώμια  της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την  θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου