Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ   ΛΑΤΟΜΙΟΥ

Ο Αγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του  τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημερομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κάνει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα.
           Στο πανέμορφο και αστραφτερό από καθαριότητα παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στο Λατόμι  εορτάστηκε και φέτος με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η  Ιερά Πανήγυρις.
       Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Γεόμελος, ο  Πρωτοπρεσβύτερος π.  Στυλιανός Μανώλης,  ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μουσάς,  ο  Οικονόμος π. Γ. Γεώργαλος μαζί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Ν. Φιλιππάκη τέλεσαν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

     Την   ημέρα  της εορτής του Αγ. Φανουρίου Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 εψάλλη  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με  χριστιανική ευλάβεια.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών με τον διευθυντή και χοράρχη κ. Θεόδωρο Κουτσούδη και τους μαθητές του Κουκουνάρειου Πνευματικού Κέντρου, έψαλλαν και  ερμήνευσαν  με Βυζαντινή μελωδία και ζωντάνια τα τροπάρια του Αγίου Φανουρίου. Ολος ο κόσμος φανερά συγκινημένος και ευχαριστημένος προσευχήθηκε στην εικόνα του Αγίου η οποία είναι πολλή  θαυματουργή.
Στο τέλος της εορτής ο εφημέριός μας π. Βασίλειος  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους ανιδιοτελώς και συνεργάτες του που τον βοηθούν στο ιερατικό  του έργο. Καθ΄ολο το μήνα Αύγουστο ήταν όλοι συστρατευμένοι  για την προετοιμασία του  ως  άνω ενοριακού μας Ναού καθώς και για το παρεκκλήσιο  του Αγίου Φανουρίου.
Πλήθος κόσμου  καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας της εορτής τόσο κατά  την παραμονή  το απόγευμα  όσο και κατά την ίδια ημέρα έως αργά το βράδυ  προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου. 
        Το βράδυ  της Πέμπτης τελέσθηκε  ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου, από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Κουντουριάδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νησί Βροντάδου και από τον εφημέριο π. Βασίλη Φιλιππάκη.
Πολλές ημέρες  πρωτύτερα μια μεγάλη μερίδα γυναικών από την ενορία μας με πρόγραμμα και με προθυμία προσφέρθηκαν όπως κάθε χρόνο άλλωστε να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πάντα με τις υποδείξεις του εφημέριου του  Ναού πατρός  Βασιλείου.
Όλα ήταν διοργανωμένα και προμελετημένα  εκ των προτέρων. Και  όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πατήρ Βασίλειος φρόντισε να ανταμείψει  τα  παιδιά που βοήθησαν στο κόψιμο και μοίρασμα της φανουρόπιτας και των άρτων.
Στο πίσω μέρος  της εκκλησίας  αργά το βράδυ  της εορτής  συγκεντρώθηκαν  και φέτος  και τους προσφέρθηκε το γεύμα αγάπης σε όλα τα παιδιά.   Αφού έκαναν την προσευχή τους  έφαγαν, γέλασαν, αστειεύτηκαν, έπαιξαν, σχολίασαν αλλά  έκλεισαν ραντεβού  και για την επόμενη  χρονιά. Και του χρόνου  με υγεία.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου