Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ



ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ   ΛΑΤΟΜΙΟΥ





      




        Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η  Ιερά Πανήγυρις  του Αγίου Φανουρίου στο Λατόμι.  
       Στην εορτή παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Γεόμελος, ο  Πρωτοπρεσβύτερος π.  Στυλιανός Μανώλης,  ο Πρωτοπρσβύτερος π. Ιωάννης Μπογής, ο  Πρωτοπρεσβύτερος  Μιχαήλ Μανώλης, ο Οικονόμος π. Αργύριος Μυλωνάς μαζί με τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Ν. Φιλιππάκη τέλεσαν τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.
 Την   ημέρα  της εορτής του Αγ. Φανουρίου Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 εψάλλη  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία με τους ιερείς π. Βασίλειο Μανάρα και τον εφημέριό μας.
Οι χοροί των Ιεροψαλτών με τον διευθυντή και χοράρχη κ. Θεόδωρο Κουτσούδη και τους μαθητές του Κουκουνάρειου Πνευματικού Κέντρου, έψαλλαν και  ερμήνευσαν  με Βυζαντινή μελωδία και ζωντάνια τα τροπάρια του Αγίου Φανουρίου. Ολος ο κόσμος έφυγε συγκινημένος και ευχαριστημένος από τις ωραίες μελωδίες που άκουσε.
Στο τέλος της εορτής ο εφημέριός μας π. Βασίλειος  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους ανιδιοτελώς και συνεργάτες του που τον βοηθούν στο ιερατικό  του έργο. Καθ΄ολο το μήνα Αύγουστο ήταν όλοι συστρατευμένοι  για όλη την προετοιμασία του  ως  άνω ενοριακού μας Ναού καθώς και για το παρεκκλήσιο  του Αγίου Φανουρίου.
Πλήθος κόσμου  καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας της εορτής τόσο κατά  την παραμονή  το απόγευμα  όσο και κατά την ίδια ημέρα έως αργά το βράδυ  προσήλθε να προσκυνήσει  την εικόνα του Αγίου Φανουρίου. 
        Το βράδυ  της Τετάρτης εψάλλη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου, από τους ιερείς Οικονόμο π. Βασίλειο Μανάρα, π. Εμμανουήλ  Γεωργ. Τζιώτη  και τον εφημέριο π. Βασίλειο Φιλιππάκη.
Πολλές ημέρες  πρωτύτερα μια μεγάλη μερίδα γυναικών από την ενορία μας με πρόγραμμα και με προθυμία προσφέρθηκαν όπως κάθε χρόνο άλλωστε να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πάντα με τις υποδείξεις του εφημέριου του  Ναού πατρός  Βασιλείου.
Όλα ήταν διοργανωμένα και προμελετημένα  εκ των προτέρων. Και  όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πατήρ Βασίλειος φρόντισε να ανταμείψει  τα  παιδιά που βοήθησαν στο κόψιμο και μοίρασμα της φανουρόπιτας και των άρτων.
Στο πίσω μέρος  της εκκλησίας  αργά το βράδυ  της εορτής  συγκεντρώθηκαν  και φέτος  και τους προσφέρθηκε το γεύμα αγάπης σε όλα τα παιδιά.   Αφού έκαναν την προσευχή τους  έφαγαν, γέλασαν, αστειεύτηκαν, έπαιξαν, σχολίασαν αλλά  έκλεισαν ραντεβού  και για την επόμενη  χρονιά. Και του χρόνου  με υγεία.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου