Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΪ. 
Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ












Την Μ. Παρασκευή ώρα 8.00 π.μ. άρχισαν οι ώρες της ακολουθίας. Ο στολισμένος   Επιτάφιος στέκει εις το μέσον του Ιερού Ναού, διακοσμημένος με ωραία λουλούδια, με μια  μοναδική αρμονία χρωμάτων. Το μωβ, το λευκό, η πρασινάδα από μαστιχόδενδρο, το γλυκό  μωβέ  χρώμα της ορχιδέας έδεσαν όλα μεταξύ τους και δημιουργούσαν μια πανδαισία. Ολοι εμείς που συμμετείχαμε στον στολισμό του Επιταφίου αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση παράλληλα. 
















Ο εφημέριος του Ναού, π. Βασίλειος η σημερινή ημέρα τον συγκίνησε περισσότερο από ποτέ, φέρνοντας στην μνήμη του τον χαμό της πολυαγαπημένης του μητέρας Δέσποινας  Ν. Φιλιππάκη, - η οποία πρέπει εδώ να σημειώσομε, δεν έλλειπε ποτέ από το πλευρό του υιού της από τότε που την πρωτογνωρίσαμε εδώ στο Λατόμι.  Ηταν πάντα παρούσα και τον συμβούλευε πάντα με το σωστό και το δίκαιο.-  Μετά μεγάλης δυσκολίας , τέλεσε την Αποκαθήλωση του Κυρίου μας , αφού δεν σταμάτησε λεπτό να κλαίει.




Στην συνέχεια περιέφερε  με πομπή, το σώμα του Ιησού πέριξ του Ιερού Ναού  το οποίο  εναπόθεσε  επάνω στον Επιτάφιο. Ολοι προσκύνησαν συγκινημένοι, ανταλλάσοντας ευχές πολλές.
Στην συνέχεια στο  Κοιμητήριο της Λατομίτισσας  ανέβηκε όλο το εκκλησίασμα, καθ΄ένας για τους δικούς του ανθρώπους, και ο π. Βασίλης πάλι με δάκρυα στα μάτια έκανε τρισάγιο στην μνήμη όλων που έχουν μεταβεί στην αιωνιότητα.
Ανανεώνομε το ραντεβού μας. Επόμενη ενημέρωση τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής εσπέρας και η περιφορά του Επιταφίου σε ολόκληρη την ενορία, η οποία θα φθάσει μέχρι το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου