Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
 «ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ…..»






 Ο  Μυστικός δείπνος. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης,   τέλεσε με  κατάνυξη, συγκίνηση, ευλάβεια και  προσευχή  την  ακολουθία  της  Μ. Πέμπτης το πρωϊ, αλλά και τα Δώδεκα Ευαγγέλια το εσπέρας της ίδιας ημέρας. Με όλη τη δύναμη της ψυχής του   το βράδυ της Μ. Πέμπτης έψαλλε από καρδιάς το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου….» ενώ περιέφερε τον  εσταυρωμένο Χριστό μας πέριξ του Ιερού Ναού.  Συναισθήματα  ιδιαίτερα αυτή την ημέρα, δέος, λύπη, δάκρυα και πόνος  κατέκλυσαν όλων οι  ψυχές.
Το δωδέκατο Ευαγγέλιο ο π. Βασίλης το έψαλλε τόσο μελωδικά αφήνοντας  άφωνο όλο το εκκλησίασμα.  Οι μελωδικοί ψαλμοί  γεμάτοι νόημα, ερμηνεύθηκαν υπέροχα από την χορωδία του  κ. Θεόδωρου Κουτσούδη. 

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ











Μετά το πέρας  της ακολουθίας της Μ. Πέμπτης, πολλοί ενορίτες μας και όχι μόνο, παρέμειναν στην εκκλησία  και άρχισε ο στολισμός του Επιταφίου. Μεγάλοι μικροί με όρεξη και διάθεση για να προσφέρουν  έργο,  συνεργάστηκαν αρμονικά και  με τις καθοδηγήσεις του  π. Βασίλη, έφτιαξαν  ότι καλύτερο υπάρχει. Η ζεστασιά και η  προσφορά  στην Παναγία μας, εδώ  είναι το προτέρημα όλων. Μικρά παιδιά, αγόρια, κορίτσια,  μεγάλοι, μικροί, άνδρες και γυναίκες  πρόθυμοι και  ακούραστοι  σε όλα. Και ο παπά Βασίλης για να μας  ικανοποιήσει   και να μας ευχαριστήσει,  πρόσφερε  κρασοψυχιά , (αντίδωρο βουτηγμένο  στο κρασί). Τι ομορφιά, τι ικανοποίηση 3.00 π.μ. τα ξημερώματα  που η φύση κοιμάται η Παναγιά μας γεμάτη  με παιδιά στον προαύλιο χώρο  να καμαρώνουν το δημιούργημά τους. Τον Επιτάφιο Θρήνο.
Ευχή μας είναι  αυτή η αγάπη και η ζεστασιά να υπάρχει  πάντα στο ναό μας.
Σε λίγες ώρες  θα επανέλθομε με νεώτερα από την ακολουθία του Επιταφίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου