Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ  ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ

ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ  
 ΤΗΣ  ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ 


Με  λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες  στην ενορία μας,   ανήμερα και την ημέρα των Χριστουγέννων,  καθώς και  ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία  την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012, εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας.

Η εικόνα της Παναγίας η οποία δεσπόζει εδώ και πολλά - πολλά χρόνια εντός του Ιερού μας Ναού είναι ολοφάνερη και θαυματουργή. Κόσμος πολύς προσήλθε την Τετάρτη το πρωί να λειτουργηθεί και να προσευχηθεί στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εις την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχε και  ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Δημήτριος Μαστρογιαννάκης, έψαλλαν και οι μαθητές  της Βυζαντινής μουσικής του Κουκουναρείου Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας υπό την διεύθυνση  του Χοράρχου  τους και Πρωτοψάλτη του Ιερού μας Ναού κ. Θεοδώρου Κουτσούδη.

Ο εφημέριος του Ιερού μας Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Ν. Φιλιππάκης φροντίζοντας τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, λειτούργησε με ευλάβεια και κατάνυξη  όλες αυτές τις εορταστικές ημέρες των εορτών.

 Με την καθοδήγηση και την επίβλεψη του π. Βασιλείου όλα προετοιμάστηκαν  όσο το δυνατόν καλύτερα εντός και εκτός του Ιερού μας Ναού. Η καθαριότητα, ο στολισμός,  το αμέριστο ενδιαφέρον του για την εκκλησία μας, δίνει την απαιτούμενη ζωντάνια  που χρειάζεται κάθε ενορία.

Στην ομιλία του  ο π. Βασίλειος απευθυνόμενος  στο εκκλησίασμα  τόνισε ότι θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε  κάτω από τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου για να μας βοηθάει και να μας σκεπάζει αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύομε. Μας ευχήθηκε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και υγιείς να ξαναεορτάσομε, προσκαλώντας όλους να παραβρεθούν  και να συμμετάσχουν εις την λατρευτικήν σύναξη  της 1ης Ιανουαρίου 2013  επί τη εορτή  της περιτομής του Ιησού Χριστού,  και του Αγίου Βασιλείου, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ευλογήσει και θα κόψει την καθιερωμένη  Βασιλόπιττα.

 Την Θεία Λειτουργία έκλεισε ο ιερέας μαζί με τον διάκονο ψέλνοντας τα ωραιότατα μεγαλυνάρια  της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας προστάτιδα του Ιερού μας Ναού κάνοντας το εκκλησίασμα να συγκινηθεί και να δακρύσει.

«Ηκουσας Παρθένε εν Βηθλεέμ ύμνον των Αγγέλων και ποιμένων μακαρισμόν νύν εν Λατομίω των Ορθοδόξων αίνον ούς άγεις προς τον πλάστην ως Οδηγήτρια.

Αλαλα τα χείλη των ασεβών την μη προσκυνούντων την εικόνα σου την σεπτήν την ιστοριθείσα υπό του αποστόλου Λουκά ιεροτάτου την Οδηγήτριαν».



Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επιστήμονες, ιατροί, επιχειρηματίες, καθηγητές, επώνυμοι και ανώνυμοι και  πλήθος κόσμου.

Ένα ωραιότατο και πλούσιο κέρασμα με ζεστό καφεδάκι απόλαυσαν όλοι οι πιστοί με διάφορα γλυκίσματα στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο. Η περιποίηση, η ζεστασιά και η φιλοξενία είναι το προτέρημα που έχει η ενορία μας. Και του χρόνου με υγεία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου