Κυριακή 27 Μαΐου 2012

H  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ    
ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ




        Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Χίου ¨Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ¨ τέλεσε την καθιερωμένη σεπτή μνήμη των μαρτύρων  κατά την μάχη της Κρήτης τελώντας Αρχιερατικό  Μνημόσυνο σήμερα Κυριακή  27 Μαϊου 2012 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λατομιτίσσης Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΜΑΡΚΟΥ.



Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος πλαισιωμένος  από τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Mπουρλή εξ Αθηνών εφημέριος του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Θωμά Γουδί,   τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Λατομιτίσσης Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Βασίλειο Φιλιππάκη, και τον Αρχιδιάκονο Κήρυκα Φαράκλα. 



Kατά την επιμνημόσυνο δέηση ετίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς: Οικονόμος πατήρ Γεώργιος Χανδρής εφημέριος Αγίου Λουκά Λειβαδίων Χίου, ο πατήρ Αλέξιος Αγγελίδης εφημέριος στο Ιερό προσκύνημα Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης (Καβάλας). 










Τους χορούς των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού μας Ναού κ. Θεόδωρος Κουτσούδης, αποδίδοντας τα ιερά τροπάρια με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια.


Μετά το πέρας των λατρευτικών συνάξεων προσήλθε και ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Μουσάς εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου να τιμήσει τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο  Κρητών Χίου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ».
Από την πολιτική ηγεσία παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κώστας Γανιάρης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Λίτσα Λύκου, ο κ. Νίκος Μαρτάκης Αντιδήμαρχος Καθαριότητος, και ο κ. Δημήτρης Μάντικας Πρόεδρος Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης τ. Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου – υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.  και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τριαντάφυλλος.
Aπό την στρατιωτική ηγεσία ο ταξίαρχος κ. Μενέλαος Μεϊμάρης πλαισιωμένος με πλειάδα αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Ιάκωβος Αρχοντάκης και πλήθος πιστών προσήλθε να τιμήσει την μνήμη των ηρωϊκώς  πεσόντων κατά την μάχη της Κρήτης.
Ένα ωραιότατο λόγο απηύθυνε  ο Σεβασμιώτατος κ.  ΜΑΡΚΟΣ σε όλο το εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και στο θεσμό της  χριστιανικής οικογένειας.
Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης μας ότι: «Αυτοί που είναι μακριά από τον Χριστό χάνονται» . Αναφέρθηκε επίσης για την οικονομική κρίση  επισημαίνοντας ότι: η πατρίδα μας απομονώθηκε, απομακρύνθηκε από το Ευαγγέλιο και από το θέλημα του Θεού.
Εάν εφηρμόζετο το Ευαγγέλιο  από τους κυβερνώντας αυτή η χώρα, η πατρίδα μας δεν θα ευρίσκετο σ’ αυτή την θέση. Οι άρχοντες που μας κυβερνούν θα πρέπει να πιστεύουν στο Χριστό. Αυτοί που είναι μακριά χάνονται. Και έκλεισε την ομιλία του με μία πρόταση, «Αυτή είναι η «συνταγή» για να βγούμε  από την κρίση».
Ακολούθησε η ομιλία του  Εκπροσώπου  του Συλλόγου των Κρητών «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στους πεσώντας κατά την μάχη της Κρήτης .





Τέλος προσφέρθηκε κέρασμα στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας της Λατομιτίσσης από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρητών, με ρακί (τσικουδιά), καφέ, ξηρούς καρπούς, άφθονα γλυκά, και αλμυρά. Οι νέοι και νέες με τις Κρητικές φορεσιές περιποιήθηκαν τον κόσμο προσφέροντάς τους και τα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης. Ολοι έφυγαν ευχαριστημένοι, και ικανοποιημένοι από την ενορία της Παναγίας. Και του χρόνου με υγεία. 
Ευχαριστούμε θερμά τον ενορίτη μας κ. Θέμη Αναστασάκη για την βιντεοσκόπηση 
και τον κ. Γιάννη Μαρουκάκη για το φωτογραφικό υλικό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου