Πέμπτη 3 Μαΐου 2012


Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ
ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ

Την Πέμπτη 3 Μαϊου, - όπως και κάθε Πέμπτη, -  στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Λατομίου  εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου  Μεγαλομάρτυρος  Ξενίας της Καλαματιανής, προστάτιδα των καρδιοπαθών.  Πολύς κόσμος προσήλθε  να προσκυνήσει την εικόνα της θαυματουργού   Αγίας.  Κατά την Θεία Λειτουργία ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Λατομιτίσσης πατήρ Βασίλειος Φιλιππάκης ετέλεσε   με ευλάβεια την Ιερά  μνήμη  της Αγίας,  και οι ιεροψάλτες  έψαλλαν  με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια  τη θαυμάσια ακολουθία της Αγίας Ξενίας. 







Σύμφωνα  με μαρτυρίες  της  κυρίας Μαρίας  Μιχ.  Μανουρά,   κάτοικος Βροντάδου, πηγαίνοντας  στην Μυτιλήνη, μία αδελφική της φίλη  εκεί την πήγε στην εκκλησία της Αγίας Ξενίας . Για πρώτη φορά αντίκρυσε την εικόνα η κ. Μαρία, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα  υγείας.  Της  χάρισε η φίλη της  βιβλίο με τον βίο της Αγίας, εκείνη το διάβασε, πίστεψε τόσο πολύ σ΄αυτή την Αγία  που σε σύντομο διάστημα  τα ξεπέρασε όλα όσα αντιμετώπιζε  παλαιότερα. Εχει  ζήσει κι άλλες πολλές  περιπτώσεις,-  όπως μας περιέγραφε η ίδια, -   που είναι  ολοφάνερη  και θαυματουργή, αρκεί να πιστέψεις  αληθινά και να διαβάσεις το βίο της Αγίας.  Από τότε  η κ. Μαρία  και η οικογένειά της,  κάθε χρόνο  εδώ και μία δεκαετία και πλέον, τελεί την εορτή  προσφέροντας αρτοκλασία, -  η εικόνα αναφέρει χρονολογία αγιογραφίας 2002, -   στις 3 Μαϊου   τιμά την μνήμη της  στην ενορία της Παναγίας της  Λατομιτίσσης, όπου έχει αφιερώσει την Βυζαντινή εικόνα της Αγίας Ξενίας στον  ενοριακό ναό  προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.





Την ερχομένη Πέμπτη  10 Μαϊου, ανακοίνωσε ο  πατήρ  Βασίλειος   ότι,  στον  Αγιο Φανούριο  θα  έχομε την τιμή και την ευλογία  ενός διαπρεπούς λόγιου Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.  Δανιήλ Αεράκης, ο οποίος   θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.



Επίσης  ανακοίνωσε ότι το Σάββατο  5 Μαϊου  στον Αγιο Φανούριο θα εορτασθεί η ιερά  μνήμη του Αγίου Ενδόξου Οσιομεγαλομάρτυρος  Εφραίμ του νεοφανούς και θαυματουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου