Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΛΑΤΟΜΙΟΥ

 

 


    Εορτάστηκε  και φέτος μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης στην ενορία μας η εορτή του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται πλησίον της  Παναγίας Λατομίτισσας.

     Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τον π. Γεώργιο Γεώργαλο, - που πάντοτε τιμά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου,  -  τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

     Προς αποφυγήν της διασποράς της νόσου, προσήλθαν  μόνο οι σημαίες και οι παραστάτες από το κάθε σχολείο: - 4ο Γυμνάσιο, το  Καρράδειο 9ο Δημοτικό σχολείο, το Βούρειο Δημοτικό σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.ΧΙΟΥ, το ΙΕΚ Νοσηλευτικής  και ΕΚΑΒ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου και το Ειδικό σχολείο, συνοδευόμενα από τους Διευθυντάς και τους Εκπαιδευτικούς τους. 

Τέλος ευχαρίστησε τους Διευθυντάς των Σχολείων   τους δασκάλους   και  μαθητές  που παρευρέθησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό καθώς και όλο τον κόσμο.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο και  προέτρεψε όλο τον κόσμο να αναρτήσει την Ελληνική σημαία στα σπίτια τους.

Πολλοί φιλέορτοι Χριστιανοί  προσήλθαν να τιμήσουν τις Ιερές Ακολουθίες,  τόσο την παραμονή όσο  και την  ημέρα της  εορτής. 

 

                        * * * * * * *

Είναι μεγάλη ευλογία διότι στην περιοχή μας ανοικοδομήθηκε το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Δημητρίου και Ευαγγελίας  Κουκουνάρη και των παιδιών τους. 

Ο αείμνηστος Γεώργιος Κουκουνάρης Μεγάλος Ευεργέτης της ενορίας μας καθώς και τα αδέλφια του ο κ. Στέφανος ο κ. Αντώνης και η κ. Κλαίρη  μερίμνησαν να ανοικοδομηθεί το Ιερό Παρεκκλήσιο, λίγο αργότερα ανέλαβαν την  ανέγερση  του Κουκουνάρειου Πνευματικού Κέντρου και πολλές άλλες προσφορές  στην εκκλησίας μας, έχουν γίνει από την εξαίρετη οικογένεια Κουκουνάρη.

 









 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου