Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΤΟΜΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ  27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022




Με την δύναμη του Τριαδικού Θεού εορτάσαμε την πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid 19.

       Τον Πανηγυρικό Εσπερινό την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 τέλεσε ο  εφημέριος του Ναού π. Βασίλειος  Φιλιππάκης μαζί με τον π. Βασίλειο Μανάρα.     

      Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ιωάννης Μάργαρης Διοικητής ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός πρ. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ο κ. Παύλος Καλογεράκης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και πλήθος κόσμου προσήλθε για συμπροσευχή.

      Την   ημέρα  της εορτής του Αγ. Φανουρίου το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022  εψάλλη  ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με  χριστιανική ευλάβεια. 

    Ολος ο κόσμος φανερά συγκινημένος και ευχαριστημένος προσευχήθηκε στην εικόνα του Αγίου η οποία είναι πολλή  θαυματουργή.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε με ιεροπρέπεια και με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Φανουρίου.

             Την Ιερά Πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο ιατρός  κ. Δημήτριος Μάντικας Πρόεδρος Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Χίου  και πολλοί ακόμη επώνυμοι και ανώνυμοι.

        Πλήθος κόσμου  όλη την διάρκεια της ημέρας  τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής  έως αργά το βράδυ  προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα του  Αγίου Φανουρίου.

Στο τέλος της εορτής ο εφημέριος,  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους  ανιδιοτελώς και συνεργάτες του που τον βοηθούν στο ιερατικό  του έργο.


     Πολλές ημέρες  πρωτύτερα αρκετές γυναίκες από την ενορία μας  και όχι μόνο,  με πρόγραμμα και με προθυμία προσφέρθηκαν  όπως κάθε χρόνο άλλωστε να καθαρίσουν και να ευπρεπίσουν το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πάντα με τις υποδείξεις του εφημέριου του  Ναού πατρός  Βασιλείου.

Όλα ήταν διοργανωμένα και προμελετημένα  εκ των προτέρων.  Η γαλανόλευκη σημαία και τα εορταστικά σημαιάκια στόλιζαν όλο το δρόμο.

       Η τροχαία πάντα στο πλευρό του πολίτη ρύθμιζε την κυκλοφορία του δρόμου  τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής όπως κάθε χρόνο. 

 Κατά τον Μεθεόρτιο Εσπερινό ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Συκούση π. Αργύριος Μυλωνάς και ο εφημέριος του Ναού μας π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσαν την Ιερά Παράκληση του Αγίου Φανουρίου με ευλάβεια και κατάνυξη, ενώ πλήθος κόσμου  προσέρχονταν μέχρι αργά το βράδυ για προσκύνημα.























 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου