Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΤΟΜΙΟΥ

 

 

Αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσομε με κάθε μεγαλοπρέπεια την εορτή του Αγίου Φανουρίου.

Αρχιερατική ήταν η Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής του Αγίου. Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος  Λειτούργησε με ευλάβεια και μυσταγωγία  συνοδευόμενος με τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου π. Απόστολο Λάρδα καθώς και με τον εφημέριο του Ναού π. Βασίλειο Φιλιππάκη.

Αφ εσπέρας τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός  με κατάνυξη  με την παρουσία του Πρωτοσυγκελλεύων  Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Επιτροπάκη,  του  Ιερομονάχου  Πλάτωνα  Καρνέρη, του π. Ιωάννου Κατσούνη και του εφημερίου π. Βασιλείου Φιλιππάκη.

Ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου τελέστηκε  το απόγευμα της εορτής με τους ιερείς π. Αργύριο Μυλωνά, π. Βασίλειο Μανάρα και τον π. Βασίλειο Φιλιππάκη, ενώ η κοσμοσυρροή συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ.

 

Μια ωραία έκπληξη μας επεφύλαξε και φέτος ο παπά Βασίλης αργά το βράδυ στο πίσω μέρος του Ναού. Ηθελε να μας ευχαριστήσει όλους  που προσφέραμε  τις υπηρεσίες μας στον ευπρεπισμό του Ναού, με λόγια συγκινητικά και να μας προσφέρει ένα ωραίο δείπνο. Τηρώντας βεβαίως τα μέτρα πρόληψης καθήμενοι όλοι σε απόσταση, απολαύσαμε την όμορφη βραδιά και τα όμορφα εδέσματα που μας προσφέρθηκαν. Οπως πάντα όλοι μικροί μεγάλοι γελάσαμε, σχολιάσαμε διάφορα θέματα, και δώσαμε όλοι την υπόσχεση να μας αξιώσει η χάρη του Αγίου Φανουρίου να μας έχει καλά και να ξαναβρεθούμε και του χρόνου με υγεία στον ίδιο χώρο.

Η προετοιμασία για την καθαριότητα και τον στολισμό άρχισε πολλές ημέρες πριν. Μεγάλοι και μικροί συμμετείχαν με προθυμία σε ότι χρειαζόταν. Με τις καθοδηγήσεις του  εφημερίου π. Βασιλείου εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης  προς αποφυγήν  εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου του Κορωναιού COVID-19. Επίσης  εφαρμόστηκαν τα μέτρα τάξης στον κεντρικό δρόμο από όργανα της τάξεως. Πολλοί πιστοί όπως κάθε χρόνο προσέφεραν φανουρόπιτα για να ευχαριστήσουν και να παρακαλέσουν τον Αγιο Φανούριο να τους φανερώσει ότι καλύτερο.

Ευχόμεθα η χάρη του Αγίου να σκεπάζει, να φωτίζει και να προστατεύει όλο τον κόσμο. Και του χρόνου να είμαστε όλοι  καλά.

 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου