Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018


Η  ΙΕΡΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

Σήμερα είναι τα προεόρτια 
(παραμονή) της Κοιμήσεως της Θεοτόκου



       Τα προεόρτια της Θεοτόκου (παραμονή) Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό  εορτάστηκαν  με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στην Παναγία Λατομίτισσα.
 Εψαλλε η χορωδία της  Βυζαντινής Μουσικής του Κουκουναρείου Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Θεόδωρου Κουτσούδη.

Ο εφημέριος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος  π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τους ιερείς τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Τσιμούνη, και τον π. Γεώργιο Χανδρή τέλεσαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό με κατάνυξη και ευλάβεια.
Ο π. Ιωάννης Τσιμούνης με λόγια συγκινητικά αναφέρθηκε στην ομιλία του για την Παναγία μας και για την μετάστασή της στους Ουρανούς.
Οι ιερείς μετά την αρτοκλασία έψαλλαν τα εγκώμια  της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τους δικούς του χαιρετισμούς με διάφορα πυροτεχνήματα, προς την Παναγία μας περί τις 8.30 – 9 μ.μ.,  απέδωσε το πλοίο «Νήσος Σάμος» της Εταιρείας Hellenic Seaways, με τον πλοίαρχο  Χιώτη - Καστελούση  κ. Γεώργιο Αρβανίτη.  Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα ανταποδίδοντας τους χαιρετισμούς στο πλοίο που εκτελεί καθημερινά την γραμμή  προς Μυτιλήνη.

   Ολοι οι πιστοί βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο να δουν αυτό το συγκινητικό θέαμα, ευχόμενοι να έχουν οι ναυτικοί μας γαληνεμένες θάλασσες. Η σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου να προστατεύει όλον τον κόσμον.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την  θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου