Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

H Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης.



Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ
ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Τις ημέρες αυτές του Δεκαπενταυγούστου, οι Εκκλησίες μας, γεμίζουν από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσέρχονται ευλαβικά ώστε να ψάλλουν τους ωραίους ποιητικούς παρακλητικούς κανόνες, να θέσουν σαν ευωδιαστό λουλούδι το δάκρυ και την προσευχή τους, στην Εικόνα της Μεγάλης Κυράς. Ο δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα, είναι μια περίοδος που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στον ουρανό, μιας και ένα κομμάτι του ουρανού, το κατέκτησε το ανθρώπινο γένος, στο πρόσωπο της Παναγιάς! 

Βλέπεις πρόσωπα κάθε ηλικίας να ψελλίζουν λόγια, που για αιώνες ακούγονται στις Εκκλησίες αυτές τις ημέρες! Αριστουργήματα πραγματικά, γεμάτα από ανθρώπινα συναισθήματα, ευχαριστιακής δοξολογίας σε Εκείνην, που με συμπάθεια προς το ανθρώπινο γένος, κρατά όλον τον κόσμο στην μεγάλη Της αγκαλιά, μέσα στην οποίαν χώρεσε Ο Αχώρητος……... 

 Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της  στους ουρανούς.





Η  ΙΕΡΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ

 

Στην ενορία μας την Παναγία Λατομίτισσα εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα.
Τα προεόρτια της Θεοτόκου (παραμονή) Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλε η χορωδία της  Βυζαντινής Μουσικής του Κουκουναρείου Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Θεόδωρου Κουτσούδη.

Ο εφημέριος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος  π. Βασίλειος Φιλιππάκης μαζί με τους ιερείς τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Τσιμούνη, τον π. Μιχαήλ Μανώλη τέλεσαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό με κατάνυξη και ευλάβεια.
Ο π. Ιωάννης Τσιμούνης με λόγια συγκινητικά αναφέρθηκε στην ομιλία του για την Παναγία μας και για την μετάστασή της στους Ουρανούς.
Οι ιερείς μετά την αρτοκλασία έψαλλαν τα εγκώμια  της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την  θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου