Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ




Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


     «Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών».


Το πρωϊ  της εορτής ημέρα Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 τελέσθηκε ο   Ορθρος και  εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  από τον εφημέριο του Ιερού Ναού  Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο  Φιλιππάκη. Περί το τέλος της Ιεράς Θείας Λειτουργίας προσήλθε για να προσφέρει την βοήθειά  του ο π. Κήρυκας Φαράκλας.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας  οι ιερείς κρατώντας στα χέρια τους το ιερόν Ευαγγέλιο και την  θαυματουργό εικόνα της Παναγίας  μας,  ψάλλοντας τα Μεγαλυνάρια την μετέφεραν στον αύλειο χώρο του Ναού μας προς ασπασμό και αγιασμό της ψυχής όλων μας ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.


«Αλλαλα τα χείλη των ασεβών,
των μη προσκυνούντων την εικόνα  σου την σεπτήν,
την ιστοριθείσαν υπό του Αποστόλου Λουκά
ιερωτάτου την Οδηγήτριαν».


«Χαίρε Μητροπάρθενε και σεμνή,
χαίρε η χαρά μας και του κόσμου αναψυχή,
χαίρε των πασχόντων πιστών η σωτηρία,
Οδηγήτρια χαίρε, του κόσμου στήριγμα».

«Της Οδηγητρίας τη θαυμαστή
και σεπτή εικόνι καταφύγωμεν οι πιστοί,
 ίνα λυτρωθώμεν κινδύνων και βασάνων
και θείας πληρωθώμεν αγαλλιάσεως».

«Ηκουσας Παρθένε εν Βηθλεέμ
 ύμνον των Αγγέλων και Ποιμένων μακαρισμόν
 νυν εν Λατομίω των Ορθοδόξων αίνον 
ους άγεις προς τον Πλάστην ως Οδηγήτρια».

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών τίμησαν την ενορία μας και συμπροσευχήθηκαν με πίστη και ευλάβεια στην Παναγία.
Η παράδοση των Λατομούσων εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με την μεγάλη ποσότητα των βασιλικών (30) στον αριθμό εφέτος, να φέρνουν ως τάμα στην Παναγία μας που και το ύψος τους να φτάνει τα 2 μ., τραβούσε το ενδιαφέρον των προσκυνητών. Πουθενά δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι και φουντωτοί βασιλικοί, μονολογούν οι επισκέπτες. 

     Γεμάτος  χαρά και ικανοποίηση ο εφημέριος του Ιερού Ναού  πατήρ Βασίλειος, αφού οι κόποι του και οι προσπάθειες που καταβάλλει πολλές ημέρες πριν  δεν είναι λίγες.  Όλα τα είχε προβλέψει και προγραμματίσει, ακούραστος, μεθοδικός,  και αβάρετος  τακτοποιούσε  τα πάντα με λεπτομέρεια. Ωρες ολόκληρες αφιέρωνε μέσα και έξω του Ναού. Διοργάνωση χρειάζεται και θέληση, έτσι  λέει σε όλους  που τον βοηθούν και πάντα  ευχαριστεί  δημόσια και όχι μόνο.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας βοηθά.
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου