Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ. 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ




















Μια μεγάλη μερίδα ενοριτών γυναίκες άνδρες μεγάλα και μικρά παιδιά όλοι έτοιμοι  να στολίσουν και να εργασθούν με όρεξη στην διακόσμηση του Επιταφίου. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ολοι  μας, ένα πράγμα μόνο θέλαμε. Να τον φτιάξομε τόσο όμορφο   όσο κανένας άλλος. Τα παιδιά έκοβαν τα λουλούδια, πέρναγαν σε κλωστή τις βιόλες και οι μεγάλοι τον διακοσμούσαν ανάλογα. Το αποτέλεσμα ήταν  ένα πραγματικό έργο τέχνης. 
Ολοι χαρήκαμε μα περισσότερο   ο πάτερ ο άγρυπνος φρουρός της ενορίας μας. Σε όλα είναι πανταχού παρόν. Παντού έχει άποψη και γνώμη. Στο τέλος  ανέβηκαν όπως κάθε χρόνο στο κοιμητήριο  με όλα τα παιδιά και έκαναν το καθιερωμένο τρισάγιο εις μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών μας. 
Και το καλύτερο στο τέλος ήταν η λεγόμενη κρασοψυχιά. Οτι καλύτερο  για όλους. Ο παπά Βασίλης  πρόσφερε σε όλους πρόσφορο βουτηγμένο σε ανάμα. Η χαρά όλων απερίγραπτη. Η φύση γαληνεμένη η θέα απέραντη αν και η ώρα είχε περάσει αρκετά, κανένας δεν ήθελε να αποχωρήσει. Ευχηθήκαμε όλοι και του χρόνου να μας έχει καλά ο Θεός να αξιωθούμε να ξαναστολίσομε τον Επιτάφιο και να ξαναανταμώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου