Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΛΗΞΗ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014-2015 ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ

ΛΗΞΗ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014- 2015
 ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ  κ. ΜΑΡΚΟΥ


Με την παρουσία του Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου  το απόγευμα της Τετάρτης  10  Ιουνίου 2015  στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  της  Παναγίας Λατομιτίσσης πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση  επί τη λήξει των Ενοριακών δραστηριοτήτων της περιόδου 2014 – 2015. Στην εκδήλωση  παρευρέθησαν ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης Ναύαρχος Λ.Σ. εν αποστρατεία,  ο κ. Δημήτριος Μάντικας ιατρός πρ. Πρόεδρος Ομηρείου και πλήθος κόσμου. Επίσης  έδωσαν το παρόν όλα τα Μ.Μ.Ε.  στην αποχαιρετιστήρια  εκδήλωση.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φιλιππάκης, φανερά συγκινημένος,  είπε τα εξής στην ομιλία του:
"Σεβασμιώτατε ,
Αγαπητοί μου Συνεργάτες, Κυρίες & Κύριοι.
        20 Αυγούστου 2015. Θα συμπληρωθούν δέκα πέντε (15) χρόνια από τότε που με την βοήθεια του Θεού και δια Πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και Οδηγητρίας της και Προστάτιδος της ενορίας μας, λειτουργεί το Κουκουνάρειον Πνευματικόν Κέντρον Παναγίας Λατομιτίσσης. Αυτό το σημαντικό χρονικό διάστημα των δέκα πέντε (15) ετών, συγκεντρωθήκαμε σήμερα να τιμήσομε,  ακόμη δε να ευχαριστήσομε τον Τριαδικό Θεό, που μας εχάρισε το έλεός του και μας εστήριξε στην προσπάθεια αυτή.
      Δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον Κύριο και γι αυτήν του την ευεργεσία. Τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για το άπειρον έλεός του, με το οποίον μας περιέβαλε ώστε να δυνηθούμε με τη χάρη Του, να λειτουργήσομε τον πρώτο χρόνο 2000 – 2001, με οκτώ (8) επιμορφωτικά εργαστήρια, και οκτώ (8) επιμορφωτάς, δειλά – δειλά και φοβισμένα και σήμερα να φθάνομε τα 22  εργαστήρια και με 29 επιμορφωτές. Οι συνολικοί μαθητές κάθε ηλικίας εφέτος που παρηκολούθησαν  τα μαθήματα ήταν 308, και μάλιστα να έχομε τη χαρά της  πλούσιας και αυθόρμητης ανταποκρίσεως του λαού μας και της πλούσιας εκδηλώσεως των αισθημάτων του, αγάπης και χαράς για την επιμορφωτική του πρόοδο αλλά και κυρίως την ψυχική ωφέλεια που κατά την χρονική περίοδο των δέκα πέντε χρόνων, απεκόμισαν μέσα σε ένα εκκλησιαστικό χώρο της Παναγίας Λατομιτίσσης.
      Αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Κύριό μας και την Μεγάλη Προστάτιδα της Ενορίας μας την «Παναγία την Οδηγήτρια», πλημμυρίζουν την καρδιά μου την στιγμή αυτή. Την βρήκα συμπαραστάτη στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό μου έργο, βλέποντας καθημερινά εδώ και  δέκα πέντε (15) χρόνια το πώς ξεκινήσαμε και το πώς πορευόμαστε σήμερα. Περάσαμε όλοι μαζί με τους αγαπητούς και ακούραστους συνεργάτες μου και επιμορφωτές, ώρες ατελείωτες, προσφέροντας εις την Διακονία της Εκκλησίας  μας, όπως άλλοτε έχω ξαναπεί και θα το λέω, ανιδιοτελώς. Θα μου επιτρέψετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να υπογραμμίσω την ανιδιοτελή προσφορά τους για την οποία και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και προσεύχομαι πάντοτε γι αυτούς και τις   οικογένειές τους, όπου συνεργάστηκαν όλα  αυτά τα χρόνια για την καλή λειτουργία και απόδοση του Πνευματικού   μας   Κέντρου.
      Και να γιατί, μέσα στην παγωνιά την αδιαφορία και την μοναξιά αυτού  του κόσμου, υπάρχουν ακόμα καρδιές πυρωμένες από αγάπη προς τον πλησίον μας, είτε μικρός είτε μεγάλος είναι αυτός, που προσφέρουν εντελώς εθελοντικά τις  υπηρεσίες τους στο ιερό έργο   για την ανακούφιση των νέων μας. Διαθέτουν ώρες από τον   προσωπικό τους χρόνο, αφήνουν τις  οικογένειές   τους, και δίνουν το ζωντανό παρόν στην πρόσκληση της εκκλησίας μας.
   Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τα ονόματα των επιμορφωτών και το μάθημα που δίδαξαν.

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ: ΑΙΔΕΣΙΜ. ΠΡΩΤΟΠΡ.  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ N. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ
ΜΕΛΕΤΗ  ΑΓΙΑΣ  ΓΡΑΦΗΣ: ΒΕΡΑ ΑΝΤΑΡΑΚΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ  ΛΙΤΣΑΚΗ                  
ΑΓΓΛΙΚΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ  & ΣΤΑΜΑΤΙΑ  ΛΙΑΔΑΚΗ  & ΒΕΡΑ ΑΝΤΑΡΑΚΗ.
ΓΑΛΛΙΚΑ: ΜΑΡΓΙΕΤΤΑ ΣΑΛΙΑΡΗ  & ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ
ΓΑΛΛΙΚΑ: ΥΠΑΤΙΑ  ΖΥΜΑΡΑΚΗ  & ΚΑΛΛΙΟΠΗ  ΓΑΤΑΝΑ
ΙΤΑΛΙΚΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΕ-ΒΕΡΒΕΡΑΚΗ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ : ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ: ΜΥΡΩΠΗ  ΔΑΝΙΗΛ
ΤΟΥΡΚΙΚΑ:  ΩΡΑΙΑΝΘΗ ΣΤΑΜΠΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΜΟΣ
ΕΚΦΡΑΣΗ  ΕΚΘΕΣΗ & ΙΛΙΑΔΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΙΧΑΪΛΙΔΗ 
ΦΥΣΙΚΗ : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ & ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΝΑΦΑΤΣΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΤΣΑΜΠΛΑΚΟΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: θΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΔΗΣ
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΑ ΧΕΙΛΑ & ΑΣΠΑΣΙΑ  ΤΣΑΓΚΑΤΟΥ & ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΕΒΙΔΗΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΑΡΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΑΜΑΝΔΙΩΤΗΣ 
ΚΕΝΤΗΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ  
ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΔΗ
ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΦΑΡΜΑΚΑ

           Θα ήθελα να γνωστοποιήσω εις το σεβαστόν ακροατήριο ότι όλα αυτά τα προαναφερθέντα επιμορφωτικά μαθήματα θα λειτουργήσουν και κατά την νέα σχολική περίοδο 2015- 2016. Θα πρέπει όμως απαραιτήτως να δηλώσετε και πάλι τη συμμετοχή σας, από 15 – 30 Σεπτεμβρίου.
Έναρξη μαθημάτων Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015.

Μαζί  με την ευγνωμοσύνη  προς το άπειρον έλεος του Κυρίου μας, θέλω με την συμπλήρωση  αυτής της δεκαπενταετίας (15), να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όλους τους φανερούς και αφανείς συνεργάτες μου στην προσπάθεια αυτή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρεσβυτέρα μου Κωνσταντίνα, όπου μου συμπαραστέκεται  αθόρυβα και με βοηθά στο ιερατικό μου έργο.
     Πριν όμως ολοκληρώσω την ομιλία μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου Σεβασμιώτατε, δια την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο προσωπό μου  αλλά  και την στήριξη και συμπαράσταση στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας όπου και φέτος Λαμπρύνετε με την παρουσία σας.
    Τελειώνοντας θα μου επιτρέψετε να κάνω  μια ανοιχτή πρόσκληση και σε άλλους επιμορφωτάς που μας ακούν. Αδελφέ μου μη μένεις   έξω  από αυτό το προσκλητήριο αγάπης και προσφοράς, σίγουρα είσαι και εσύ  χρήσιμος, σίγουρα μπορείς να προσφέρεις   και  εσύ, γιατί μέσα στην εκκλησία   ο καθένας   μας   έχει  τη δική   του  διακονία. Εμπρός λοιπόν η Παναγία η Οδηγήτρια η Λατομίτισσα σε περιμένει στην  αυλή της, σε περιμένει  στον  Οίκο της  να  διακονίσεις   και  εσύ.
Σε όλους  εσάς  τους  προσκεκλημένους   που είχατε  την ευγενική   καλωσύνη   να   μας   τιμήσετε,   σας  ευχαριστώ  από την  καρδιά   μου.Η παρουσία σας   μας  δίνει  θάρρος   και  δύναμη  να συνεχίσομε αυτό το θεάρεστο   έργο.
     Τέλος Σεβασμιώτατε επικαλούμαι  τας ευχάς   και τας  ευλογίας σας  για την ενίσχυση τόσο  των διδασκόντων, προς φωτισμόν  και πρόοδο των μαθητευομένων  όσο  και του Κουκουναρείου   Πνευματικού Κέντρου  της  ενορίας  μας.
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι".
 
Οι μαθηταί  εξέθεσαν τα έργα που έφτιαχναν όλο το χρόνο, και ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς, είχε την δυνατότητα να τα βλέπει και να ακούει παράλληλα την ωραιότατη  Μουσική που έπαιζαν με τα μουσικά τους όργανα τα παιδιά και  την οποία διδάχθηκαν από τους καθηγητές Μουσικής  κ. Στυλιανό Παντελογιάννη,  κ. Μαρία Χειλά, κ.  Ασπασία Τσαγκάτου,  κ. Παντελή Λεβίδη και  κ. Νικόλαο Κόταρη.

Οι Βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία του κ. Θεόδωρου Κουτσούδη επίσης υπέροχοι και συγκινητικοί.
Τα εργόχειρα που είχαν εκτεθεί  από τις κυρίες εξαιρετικά, οι Αγιογραφίες και οι  εικόνες με τα ζωηρά χρώματα μοναδικά, τα φυτά  που φύτεψαν και καλλιέργησαν οι μαθηταί της γεωπονικής, και  η ζωγραφική  επάνω σε καμβά πολύ ωραία με απαλά γήινα χρώματα.
Η εκδήλωση έκλεισε   με τον Εθνικό Υμνο και με την απονομή των βεβαιώσεων εις τους μαθητάς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο. Ο ιερέας μας ευχήθηκε   καλό και ευλογημένο  καλοκαίρι να περάσομε. Ολοι μαζί να βρεθούμε ξανά τον  Σεπτέμβριο για την καινούργια σχολική   περίοδο  2015 – 2016. Και του χρόνου   να είμαστε όλοι καλά.
 Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου