Σάββατο 14 Ιουνίου 2014




ΛΗΞΗ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013 - 2014
 ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ
 κ. ΜΑΡΚΟΥ

Με την παρουσία του Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου  το απόγευμα της Τετάρτης 11  Ιουνίου 2014  στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  της  Παναγίας Λατομιτίσσης πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση  επί τη λήξει των Ενοριακών δραστηριοτήτων της περιόδου 2013 – 2014.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φιλιππάκης, φανερά συγκινημένος, στην ομιλία του τόνισε:

       «Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός μας εδίδαξε  «Μακάριον εστί μάλλον διδόναι ή λαμβάνειν» (Πραξ. 20,35). Η ανθρώπινη ζωή καταξιώνεται και αποκτά νόημα μέσα από την αγάπη, την προσφορά,  την διακονία. Η έμπρακτη αγάπη μας βοηθά να ελευθερώσομε την ψυχή μας από τα ζοφερά πάθη  και τις αδυναμίες  μας.
      Ετσι κι εμείς βιώνοντας την ευαγγελική εντολή της αγάπης, και της προσφοράς, προσπαθούμε να δώσομε με το δικό μας τρόπο, εδώ εις το Κουκουνάρειον Πνευματικόν Κέντρον με τους άξιους και αγαπητούς συνεργάτες μου, που προσφέρουν  εντελώς εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους στο Ιερό έργο της ενορίας μας, για την επιμόρφωση και ανακούφιση των συνανθρώπων μας.  Διαθέτουν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, αφήνοντας τις οικογένειές τους και δίνουν καθημερινά το ζωντανό παρόν τους, στο προσκλητήριο της ανιδιοτελούς  εθελοντικής προσφοράς της εκκλησίας μας.
        Η χαρά μου και η συγκίνησή  μου είναι μεγάλη, διότι ξεκινώντας από πέντε (5) εργαστήρια και με (5) πέντε συνεργάτες την πρώτη περίοδο 2000-2001 και  σήμερα κλείνομε το 14ο έτος  λειτουργίας   και δράσεως 2013 – 2014  με   είκοσι δύο (22)  εργαστήρια και είκοσι πέντε (25) συνεργάτες. Οι συνολικοί μαθητές κάθε ηλικίας  που παρηκολούθησαν τα μαθήματα ήταν φέτος 270.
Τέλος λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο εφημέριος  τόνισε: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου Σεβασμιώτατε, δια την στήριξη και προβολή του έργου μας, όπου και φέτος λαμπρύνετε  με την παρουσία σας την  εκδήλωσή μας. Σας παρακαλούμε να προσεύχεσθε για το έργο που επιτελείται στο Κουκουνάρειον Πνευματικόν Κέντρον».    

Κατόπιν στο βήμα ο εφημέριος του Ναού πατήρ Βασίλειος προσκάλεσε τον καθηγητή κ. Νίκο Φλάμο  να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους όλων των συνεργατών  του Κουκουναρείου Πνευματικού Κέντρου.

      Οι μαθηταί  εξέθεσαν τα έργα που έφτιαχναν όλο το χρόνο, και ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς, είχε την δυνατότητα να τα βλέπει και να ακούει παράλληλα την ωραιότατη  Μουσική που έπαιζαν με τα μουσικά τους όργανα τα παιδιά και  την οποία διδάχθηκαν από τους καθηγητές Μουσικής  κ. Στυλιανό Παντελογιάννη και κ. Μαρία Χειλά.

Οι Βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία του κ. Θεόδωρου Κουτσούδη επίσης υπέροχοι και συγκινητικοί.
Τα εργόχειρα που είχαν εκτεθεί  από τις κυρίες εξαιρετικά, οι Αγιογραφίες και οι  εικόνες με τα ζωηρά χρώματα μοναδικά, τα φυτά  που φύτεψαν και καλλιέργησαν οι μαθηταί της γεωπονικής, η ζωγραφική  επάνω σε καμβά πολύ ωραία με απαλά γήινα χρώματα,  και οι συμμετέχουσες κυρίες στην Συμβουλευτική Γονέων παρουσίασαν ένα πλακάζ   με θέμα την οικογένεια αλλά και με την συμμετοχή των παιδιών τους.
Η εκδήλωση έκλεισε   με την απονομή των βεβαιώσεων εις τους μαθητάς και ο ιερέας μας ευχήθηκε   καλό και ευλογημένο  καλοκαίρι να περάσομε. Ολοι μαζί να βρεθούμε ξανά τον  Σεπτέμβριο για την καινούργια σχολική   περίοδο  2014 – 2015. Θα λειτουργήσουν πάλι όλα  τα τμήματα και θα προστεθούν και  άλλα. Και του χρόνου   να είμαστε όλοι καλά.
 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.































































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου