Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013



H EOΡΤΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ
Εορτάστηκε και φέτος  με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια  και λαμπρότητα  η Ιερά Πανήγυρις της  Κοιμήσεως  Θεοτόκου στο Λατόμι.
 Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει τόσο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό όπου και εψάλλησαν τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο, όσο  και κατά την  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Όλα έλαμπαν όλα άστραφταν εντός και εκτός του ναού.
 Πολλές ημέρες  πριν  πολλοί ενορίτες και όχι μόνο  κάθε πρωϊ σχεδόν  έδιναν το παρόν στην εκκλησία, προκειμένου να  προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους  στον ναό για να καθαριστούν, όλα τα μπρούντζα, τα ασημικά, κάθε γωνία να  καθαριστεί  να γυαλιστεί με επιμέλεια και με διάθεση για προσφορά. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι μαζεύονται γι’ αυτό το σκοπό. Συγκινητικό και παραδειγματικό  θέαμα του ομαδικού καθαρισμού. 

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
      Το πρωϊ της 15ης Αυγούστου η Παναγία μας γέμισε  από πλήθος  κόσμου. Με ευλάβεια και συγκίνηση  ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης, τέλεσε την Θεία Λειτουργία με κάθε εκκλησιαστική  μεγαλοπρέπεια. Η ποσότητα των βασιλικών και  το ύψος τους που έφτανε  μέχρι και 2.00 μ. τραβούσε το ενδιαφέρον των προσκυνητών. Πουθενά δεν υπάρχουν τόσο μεγάλοι και φουντωτοί βασιλικοί, μονολογούν οι επισκέπτες. 

     Γεμάτος  χαρά και ικανοποίηση ο παπά Βασίλης, αφού οι κόποι του και οι προσπάθειες που καταβάλλει πολλές ημέρες πριν  δεν είναι λίγες. Διοργάνωση χρειάζεται και θέληση, έτσι  λέει σε όλους  που τον βοηθούν που πάντα  ευχαριστεί  δημόσια και όχι μόνο.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας βοηθά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου