Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ
 ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΙ
       











    Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η  Ιερά Πανήγυρις  του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή Λατομίου. Αφ΄εσπέρας  ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  με  την παρουσία του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου  Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Δημητρίου Γεόμελου, του Πρωτοπρεσβυτέρου Στυλιανού Μανώλη και του εφημερίου του Ιερού μας Ναού πατρός Βασιλείου Φιλιππάκη.

       Την επομένη  ημέρα Τρίτη 27 Αυγούστου 2013  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου συνοδευόμενος από τους  ιερείς  Ιωάννη Μουσά, Βασίλειο Μανάρα και από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως  Χίου Κήρυκα Φαράκλα.
Ο Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ Χίου  μας τίμησε με την παρουσία του καθώς και αρκετοί από τους πολιτευτές του νομού.
Πλήθος κόσμου  καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας της εορτής τόσο κατά  την παραμονή  το απόγευμα  όσο και κατά την ίδια ημέρα έως αργά το βράδυ  προσήλθε να προσκυνήσει  την εικόνα του Αγίου Φανουρίου.
Πολλές ημέρες  πρωτύτερα μια μεγάλη μερίδα γυναικών από την ενορία μας  ώρες ολόκληρες αφιέρωναν  στην καθαριότητα της εκκλησίας με τις υποδείξεις πάντα του εφημέριου του  Ναού π. Βασιλείου Ν. Φιλιππάκη.
 Όλα ήταν διοργανωμένα και προμελετημένα  εκ των προτέρων. Και  όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πατήρ Βασίλειος φρόντισε να ανταμείψει  τα  παιδιά που βοήθησαν στο κόψιμο και μοίρασμα της Φανουρόπιτας και των άρτων. Η προθυμία τους ήταν μεγάλη γιατί θυμούνται κάθε χρόνο το ωραίο κέρασμα που ακολουθεί. Στο πίσω μέρος  της εκκλησίας  αργά το βράδυ  της εορτής  συγκεντρώθηκαν όλα τα παιδιά  και αφού έκαναν την προσευχή τους  έφαγαν, γέλασαν, αστειεύτηκαν, έπαιξαν, σχολίασαν αλλά  έκλεισαν ραντεβού  και για την επόμενη  χρονιά. Και του χρόνου  με υγεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου