Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013



Η  ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  
 ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ




Με την παρουσία του Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου  το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2013 στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  της  Παναγίας Λατομιτίσσης πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση  επί τη λήξη των Ενοριακών δραστηριοτήτων της περιόδου 2012 – 2013.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού  πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φιλιππάκης, φανερά συγκινημένος, διότι βλέπει ότι οι κόποι του όλων  των χρόνων  δεν πάνε χαμένοι, - άνοιξε την εκδήλωση με την ομιλία του, τονίζοντας  σε όλους ότι  διανύομε το 14ο έτος  των σεμιναρίων που διεξάγονται στην ενορία και  ευχαρίστησε  ιδιαίτερα τους  συνεργάτες του που κανείς  τους δεν πληρώνεται γι αυτό που  προσφέρουν.

Επίσης στην ομιλία του ο πατήρ Βασίλειος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. ΜΑΡΚΟ που μας τίμησε με την  παρουσία του καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κώστα Γανιάρη, τον Πρόεδρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Χίου κ. Δημήτρη Μάντικα, αλλά   και όλο τον κόσμο που  τίμησε την εκδήλωση.
Συνεχίζοντας την ομιλία του  είπε: Από το  2000   ξεκινήσαμε την δραστηριότητα της ενορίας.  Ξεκινήσαμε με 5 εργαστήρια και σήμερα έχομε  18 συνολικά.  Την επομένη σχολική περίοδο  θα λειτουργήσουν 20 εργαστήρια με 24 συνεργάτες. Όταν εγκαινιάσαμε  το Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  είχαμε  αναφερθεί στο τι θα κάνουμε. Και αυτό γίνεται πράξη. Με τη χάρη του Θεού  αξιωθήκαμε  και φέτος   να εορτάσομε   μαζί και να ευχαριστήσομε   πρώτα  τον Θεό και την Παναγία μας   που   μας   αξίωσε   σήμερα   αλλά και που  έδωσε  το κουράγιο  στους συνεργάτες  στο ανιδιοτελές   έργο της ενορίας. 
Μετά το τέλος της ομιλίας του  προσκάλεσε στο βήμα τον Μητροπολίτη Χίου κ. ΜΑΡΚΟ. Με την γλαφυρότητα του λόγου που διακρίνει τον Μητροπολίτη μας αναφέρθηκε ο κ. Μάρκος για την ζωή της ενορίας που πάντα στηρίζεται  στο έργο το ενάρετο που παράγει το Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Λατομιτίσσης.























Στο βήμα ο εφημέριος του Ναού πατήρ Βασίλειος προσκάλεσε τον καθηγητή κ. Νίκο Φλάμο  να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των όλων των συνεργατών  του Κουκουναρείου Πνευματικού Κέντρου.
Κατόπιν οι μαθηταί  εξέθεσαν τα έργα που έφτιαχναν όλο το χρόνο, και ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς, είχε την δυνατότητα να τα βλέπει και να ακούει παράλληλα την ωραιότατη  Μουσική που έπαιζαν με τα μουσικά τους όργανα τα παιδιά και  την οποία διδάχθηκαν από τον καθηγητή Μουσικής  κ. Στυλιανό Παντελογιάννη. 

Οι Βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία του κ. Θεόδωρου Κουτσούδη επίσης υπέροχοι και συγκινητικοί.
Τα εργόχειρα που είχαν εκτεθεί  από τις κυρίες εξαιρετικά, οι Αγιογραφίες και οι ωραιότατες εικόνες με τα ζωηρά χρώματα μοναδικά, τα φυτά  που φύτεψαν και καλλιέργησαν οι μαθηταί της γεωπονικής, η ζωγραφική  επάνω σε καμβά πολύ ωραία με απαλά γήινα χρώματα,  και οι συμμετέχουσες κυρίες στην Συμβουλευτική Γονέων παρουσίασαν τρία πλακάζ  γεμάτα λέξεις αγάπης και στοργής  στην ανατροφή των  παιδιών μας.
Η εκδήλωση έκλεισε   με την απονομή των βεβαιώσεων εις τους μαθητάς και ο ιερέας μας ευχήθηκε   καλό και ευλογημένο  καλοκαίρι να περάσομε. Ολοι μαζί να βρεθούμε ξανά τον  Σεπτέμβριο για την καινούργια σχολική   περίοδο  2013 – 2014. Θα λειτουργήσουν πάλι όλα  τα τμήματα και θα προστεθούν και  άλλα. Και του χρόνου   να είμαστε όλοι καλά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου